Иран предупреди Русия за вероятността от голяма терористична операция“ преди

...
Иран предупреди Русия за вероятността от голяма терористична операция“ преди
Коментари Харесай

Ройтерс: Иран предупреди Русия за терористичната заплаха

Иран предизвести Русия за вероятността от огромна „ терористична интервенция “ преди офанзивата в Красногорския " Крокус Сити Хол ". Точното време и цел обаче не са посочени в тази информация.

Това съобщи Reuters, базирайки се на осведомени източници.

Неназовани източници на организацията означават: „ Няколко дни преди офанзивата в Русия Техеран показа с Москва информация за допустима огромна терористична офанзива на съветска територия, която била получена по време на разпити на арестувани във връзка със смъртоносните детонации в Иран. “

Друг източник сподели, че информацията, предоставена от Иран на Русия, не включва съответни детайлности за идната офанзива.

Така един от арестуваните в Иран след детонация по време на заравяне в град Керман предишния януари сподели, че някои членове на ИГИЛ към този момент са посетили Русия, откакто са били инструктирани да приготвят „ сериозна интервенция “ в Руската федерация.

Източници също споделиха, че Иран е разискал опасенията за сигурността с Таджикистан.

На собствен ред дипломатически източник в Таджикистан удостовери, че Техеран е обсъждал с Душанбе информация за присъединяване на таджикистанци в активността на екстремистите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на собствен ред сподели, че не е знаел, че Иран е предал информация на Русия за опасност за сигурността преди терористичната офанзива в Крокус.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР