Иран постепенно се изтегля от Сирия в отговор на израелските

...
Иран постепенно се изтегля от Сирия в отговор на израелските
Коментари Харесай

Иран е започнал да изтегля силите си от Сирия

Иран последователно се изтегля от Сирия в отговор на израелските въздушни удари и растящото вътрешнополитическо неодобрение поради слабата иранска стопанска система и реакцията на Техеран към пандемията от новия ковид, съобщи израелската войска, представена от Асошиейтед прес.

След експлоадирането на сирийската революция Израел неведнъж е нанасял въздушни удари по ирански военни сили в тази страна и по доставки на усъвършенствани оръжия на подкрепяната от Иран ливанска формация Хизбула, която също е пратила свои бойци в Сирия.

Според израелските военни ирански сили в Сирия се изтеглят към по-отдалечени региони, където са с понижена бройка. Това евакуиране не е масирано, само че е несъмнено, споделиха те. Според тях отдръпването се дължи частично на растящото в Иран неодобрение от икономическия срив поради глобите на Съединени американски щати и неспособността на управляващите да овладеят разпространяването на новия ковид.

Сирийски съд наложи против едрия предприемач Рами Махлуф краткотрайна възбрана да напуща страната, заяви министерството на правораздаването на Сирия в страницата си във Facebook в четвъртък, съобщи Ройтерс. През тази седмица сирийското държавно управление реши да изземе активи, притежавани от Махлуф - братовчед на президента Башар Асад и един от най-богатите хора в Сирия - както и активи на брачната половинка и децата му.

Според държавното управление телекомуникационната компания на Махлуф "Сириятел " има задължения от към 77 милиона $.

Махлуф дефинира запорите като противозаконни и като опит на държавното управление да отнеме компанията му. Безпрецедентният обществен конфликт разкри рядко разединение в ръководещата върхушка, отбелязва Ройтерс.

Според правосъдната заповед от четвъртък възбраната за напускате на страната против Махлуф е наложена по искане на министерството на телекомуникациите и ще бъде анулирана, в случай че предприемачът погаси просрочените си отговорности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР