Иран откри нов цех, произвеждащ центрофуги за обогатяване на уран,

...
Иран откри нов цех, произвеждащ центрофуги за обогатяване на уран,
Коментари Харесай

Иран откри нов цех за производство на центрофуги за обогатяване на уран

Иран откри нов завод, произвеждащ центрофуги за обогатяване на уран, в границите на националната си атомна стратегия. Това заяви шефът на Организацията за атомна сила на Иран Али Акбар Салехи, представен от международните организации.
„ В сходство с разпореждането на духовния водач на Иран аятолах Али Хаменей открихме нов актуален и добре оборудван завод за произвеждане на центрофуги “, уточни Салехи. Чиновникът не заяви къде се намира новата индустриална мощ и какъв е нейният евентуален индустриален размер.
По думите на Салехи иранските експерти са завършили с модернизацията на изследователския реактор в Техеран. „ Иран подписа контракт с една от европейските страни за по-нататъшното рационализиране на реактора “, разяснява Салехи още веднъж пропускайки да каже новината за коя страна става дума.
Той акцентира, че „ реализирането на иранската атомна стратегия се прави с изпреварващи темпове във връзка с първичните проекти “. Според представителя на Техеран работата и по двата обекта – реактора и цеха за центрофуги – не нарушава заложеното в така наречен нуклеарна договорка от 2015 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР