Иран официално прекрати изпълнението на някои ангажименти, поети по силата

...
Иран официално прекрати изпълнението на някои ангажименти, поети по силата
Коментари Харесай

Иран прекрати изпълнението на някои ангажименти, поети в ядреното споразумение

Иран публично приключи осъществяването на някои задължения, поети по силата на съглашението от 2015 година за нуклеарната му стратегия със международните сили, съобщи Ройтерс, като се базира на иранската организация Исна.

Осведомен източник съобщил пред Исна, че това става по разпореждане на иранския Съвет за национална сигурност. Според същия източник, представен от ТАСС, Техеран може да възобнови обогатяването на уран, в случай че другите участници в договорката не изпълнят условията на съглашението до 60 дни.

Миналата седмица Иран уведоми Англия, Германия, Китай, Русия и Франция за решението си да спре осъществяването на част от уговорките по нуклеарната договорка, година откакто Съединените щати се отдръпнаха едностранно от нея и възобновиха глобите против Ислямската република, припомня Ройтерс.

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей съобщи в това време, че обогатяването на уран до равнищата за нуклеарно оръжие няма да бъде сложна задача за страната, съобщи Асошиейтед прес. Агенцията дефинира това изявление като следващите закани на Иран, в миг, когато районът е обзет от напрежение на фона на разпадането на съглашението за иранската нуклеарна стратегия.

Иранската държавна осведомителна организация ИРНА цитира изказване на аятолах Хаменей на съвещание с представители на управляващите, че " постигането на 20 % обогатяване е най-трудната част. Следващите стъпки са по-лесни от тази ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР