Иран обяви смъртта на командир на Корпуса на гвардейците на

...
Иран обяви смъртта на командир на Корпуса на гвардейците на
Коментари Харесай

Иран обяви смъртта на командир на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция при израелски удар в Сирия

Иран разгласи гибелта на пълководец на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война при израелски удар в Сирия, предадоха международните организации, цитиранаи от Българска телеграфна агенция.

Техеран даде обещание да отмъсти за това ликвидиране.

" Бригаден военачалник Рами Мусави, един от най-опитните съветници на Корпуса за гвардейците на Ислямската гражданска война, беше погубен при офанзива на ционитския режим, осъществена преди няколко часа ", разгласи Корпусът.

Иранската държавна телевизия заяви, че против Мусави са били ориентирани три ракети в региона Сайида Зейнаб, южно от Дамаск. Телевизията сподели фрагменти, на които се вижда издигащ се дим над зоната на хипотетичния удар.

Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война показа военачалник Мусави като логистичен отговорник в Сирия на Оста на съпротивата, сплотяваща групировки, които се опълчват на Израел.

" Няма никакво подозрение, че ционисткият режим ще заплати за това закононарушение ", даде обещание Корпусът.

Базираният в Лондон Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида, който има огромна мрежа от наблюдаващи в Сирия, заяви през днешния ден за израелски удари по позиции, употребявани от ирански групи и от ливанското придвижване " Хизбула " в Сайида Зейнаб. Жители на региона споделиха, че са чули мощни детонации и са видели стълбове пушек да се издигат над него.

Иран е един от главните поддръжници на палестинското придвижване " Хамас ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР