Иран обвини Израел, че прави опити да скара Ислямската република

...
Иран обвини Израел, че прави опити да скара Ислямската република
Коментари Харесай

Иран: Израел се опитва да ни скара с братска Турция

" Иран упрекна Израел, че прави опити да скара Ислямската република с Турция ", съобщи нюзру.

Днес външното министерство на Техеран популяризира публична позиция откакто Анкара разгласи в четвъртък за ареста на 10 души в Истанбул, работели за ирански секрети служби. Задържаните са възнамерявали да отвлекат някогашен дипломат на еврейската страна в Турция, а също и терористични актове против предприемачи и туристи от Израел в Турция.

" Въпросните изказвания са безусловно безпочвени. Зад тях прозира желанието на ционисткия режим (както Иран назовава Израел) да скара братските мюсюлмански страни Ислямска република Иран и Република Турция ", съобщи дипломатическата централа на Техеран.

" От министерство допълниха, че Иран ще продължи да се бори против еврейската страна по метод, по който няма навреди на живота и здравето на жители на други страни ", добави нюзру.

Базираната в Израел медия също заяви, че късно нощес от служба е бил освободен генералът от Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война Хосейн Тайеб. Според информацията на нюзру той е бил виновен за планирането и осъществяването на атентати против израелски жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР