Иран не бива да се включва във войната в ивицата

...
Иран не бива да се включва във войната в ивицата
Коментари Харесай

Иран да не се включва във войната, призова политик, близък до Хаменей

Иран не трябва да се включва във войната в линията Газа, съобщи в събота в Техеран изтъкнат ирански политик в коментар за вестник " Етемад ", съобщи ДПА. 

" Онези в Иран, които желаят да се включат във войната в линията Газа, би трябвало да знаят, че ционисткият режим желае тъкмо това ", сподели Голам-Хосеин Хадад-Адел.
 
Участието на Иран в спора ще докара до война със Съединените щати, сподели Хадад. В сходна война Израел ще бъде от " безвредната страна ", добави той.

Хадад-Адел е считан за част от ултраконсервативното придвижване в Ислямската република и взе участие в съвета, който взема решение разногласията в иранската политика и поучава висшия водач Али Хаменей. 

Отправените от него мнения и забележки нормално се преглеждат като отражение на тези на Хаменей, който има последната дума по всички стратегически въпроси според иранската конституция, отбелязва ДПА.
 
След нападенията от 7 октомври Техеран неведнъж показва поддръжката си за палестинското придвижване " Хамас ", само че и отхвърля директно присъединяване в планирането на офанзивите или тяхното осъществяване.

Въпреки това по време на демонстрации, само че и вътре във военните среди в Иран се чуха апели Техеран да поддържа по-активно " Хамас ", в сходство със мощно антиизраелската си политика след Ислямската гражданска война от 1979 г. 

Наблюдатели обаче считат, че е малко евентуално Техеран да се намеси в сегашния спор, защото страната се намира в икономическа рецесия и не може да си разреши военна борба с Израел или със Съединени американски щати. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР