Иран намекна, че може да нападне Израел. В неделя заместник-командирът

...
Иран намекна, че може да нападне Израел. В неделя заместник-командирът
Коментари Харесай

Иран намекна, че може да нападне Израел

Иран загатна, че може да нападне Израел. В неделя заместник-командирът на иранската революционна гвардия Али Фадави сподели, че удари по Израел са вероятни на фона на възходящото напрежение сред Израел и " Хамас " в района. 

" Някои считат, че директна ракетна офанзива против Хайфа (б.р. - град в Северен Израел) е най-практичният метод на деяние ", сподели Фадави, представен от полуофициалната осведомителна организация Tasnim.

" Ние ще осъществим тази задача без съмнение, в случай че това е належащо и се постанова ", сподели той на събитие в поддръжка на Газа в джамията на Техеранския университет през вчерашния ден.

" Не съм аз обаче този, който взема решение ", добави Фадави.

Изявлението на Фадави ускорява опасенията, че Иран или подкрепяната от него " Хизбула " в прилежащ Ливан може да се намесят, което да докара до ескалиране на спора сред Израел и Хамас във война в целия район, пише nbcnews. На 7 октомври групировката " Хамас " нападна изненадващо Израел. Премиерът Бенямин Нетаняху даде обещание отмъщение. Атаката пристигна ден откакто израелците означиха 50-ата годишнина след войната Йом Кипур, която стартира с изненадващо нахлуване против страната им от Египет и Сирия през 1973 година Жертвите в Израел към този момент са над 1400. Израел подложи Газа на бомбардировки и наземен обстрел. Според ръководените от " Хамас: управляващи в Ивицата, 4385 души са починали от палестинска страна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР