Иран надви Уелс с 2:0 в първия двубой от петъчната

...
Иран надви Уелс с 2:0 в първия двубой от петъчната
Коментари Харесай

Иран сломи 10 от Уелс за първа победа в Катар

Иран надделя Уелс с 2:0 в първия дуел от петъчната стратегия на Световното състезание в Катар. На стадион „ Ахмед бин Али “ „ персите “ прекършиха съпротивата на противника, който остана с човек по-малко в края, надълбоко в добавеното време .

Първите минути предложиха по-сериозно притежание на топката от страна на „ драконите “, само че иранците изглеждаха по-опасни, играейки извънредно непосредствено и нападателно. В 16-та минута тимът на Карлош Кейрош вкара топката в мрежата на Уейн Хенеси посредством Али Голизадех, само че попадението вярно бе анулирано поради засада след интервенция на ВАР. Въпитаниците на Робърт Пейдж продължаваха да не основават рискове пред Сейед Хосейни, а водачът им Гарет Бейл бе изолиран от играта. От другата страна, Сардар Азмун бе покрай разкриване на резултата, само че направи няколко пропуща.
Рамин Резаеян (л) вкарва втория гол във вратата на уелсците.
След почивката картината на терена не се промени, като Иран усили натиска си. Десетина минути след началото на второто полувреме Уелс оцеля като по знамение, откакто първо Азмун уцели страничния дирек, а по-късно същото стори и Голизадех след акуратен шут. При удара на Голизадех, Хенеси мазета и топката попадна на главата на Азмун, който обаче стреля право в ръцете на стража на британците. Азмун изкара 68 минути на терена, само че играчите на Кейрош продължиха да упорстват в търсене на успеха. Нов шут на Голизадех докара до решителна интервенция на Хенеси. От другата страна, Бен Дейвис стреля мощно, само че Хосейни беше на мястото си.

В 87-та минута Хенеси излезе отвън наказателното си поле, само че не съумя да играе с топката и удари съществено Мехди Тареми. След в началото показан жълт картон за вратаря, основният арбитър ревизира обстановката на ВАР монитора и закономерно изгони стража. Иран се хвърли с всички сили в търсене на успеха и съумя да я реализира с два гола в деветминутното продължение. Първо, Рузбех Чешми изведе „ персите “ напред със застрашителен шут отвън наказателното поле, а по-късно Рамин Резаеян постави точка на разногласието след следващата контраофанзива на азиатците.

Иран се изравни с Англия с по три точки в група В, до момента в който Уелс остава с един пункт след първите си две срещи. В последните мачове от групата „ драконите “ се изправят против Англия, до момента в който иранците играят със Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР