Иран може много бързо да се оттегли от ядреното споразумение

...
Иран може много бързо да се оттегли от ядреното споразумение
Коментари Харесай

Иран заплаши да се оттегли от ядреното споразумение, ако бъде засегнат от нови санкции на САЩ

Иран може доста бързо да се отдръпна от нуклеарното съглашение с великите сили, в случай че Съединени американски щати продължат с политиката на "санкции и насила ", заплаши през днешния ден иранският президент Хасан Рохани, представен от Франс прес.

Сключеното през юли 2015 година от Техеран и великите сили нуклеарно съглашение планува Иран да употребява нуклеарната си стратегия единствено за мирни цели против последователно повдигане на интернационалните наказания.

"Неуспехът с потреблението на глобите и принудата води предходните им администрации до масата за договаряния ", съобщи Рохани в тирада пред Народното събрание, излъчена по малкия екран. "Но в случай че те желаят да се върнат към тези способи, сигурно и в доста къс период - не след седмици или месеци, а до дни или часове - ние ще се върнем към ситуацията (отпреди съглашението, бел. АФП) по доста по-категоричен метод ", сподели той.

Американският водач Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила потвърди на света, че "не е добър сътрудник ", съобщи още избраният отново неотдавна ирански президент.

"През последните месеци светът видя по какъв начин Съединени американски щати, като се изключи че непрекъснато нарушаваха обещанията си, засягащи нуклеарното съглашение, нееднократно пренебрегваха интернационалните съглашения и демонстрираха на съдружниците си, че не са добър сътрудник ", акцентира Рохани.

В средата на юли американската администрация наложи нови правни и финансови наказания на ирански лица и организации, свързани с програмата за балистични ракети, неразрешена с резолюция на Организация на обединените нации, и с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война.

В края на предишния месец Конгресът на Съединени американски щати гласоподава наказания против Иран, обвинявайки го, че развива балистичната си стратегия, нарушава човешките права и поддържа групировки като ливанската Хизбула, считани за терористи от Вашингтон, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР