Иран желае да върне в релси ядреното споразумение със световните

...
Иран желае да върне в релси ядреното споразумение със световните
Коментари Харесай

Иран желае да върне в релси ядрената сделка със световните сили

Иран желае " да върне в релси " нуклеарното съглашение със международните сили, което Съединени американски щати денонсираха и възвърнаха глобите си против Иран. Това съобщи през днешния ден Бехруз Камалванди, представител на Организацията за атомна сила на Иран, пред иранската организация ИРНА, съобщи Ройтерс.

" Наша цел е да укрепим Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) и да го върнем в релси ", сподели той.

Вчера иранският президент Хасан Рохани заплаши, че страната му може да възобнови производството на високообогатен уран, в случай че другите страни по съглашението не спазят обещанията да защитят иранския петролен и банков бранш от глобите на Съединени американски щати.

По-рано през днешния ден Европейският съюз в лицето на първия посланик Федерика Могерини и настрана външните министри на три авторитетни членки на съюза - Англия, Германия и Франция - заявиха, че поддържат нуклеарната договорка с Иран, само че няма да одобряват ултиматуми.

" Отхвърляме всевъзможни ултиматуми и ще оценяваме сговорчивостта на Иран въз основа на осъществяването на уговорките му в нуклеарната сфера според СВПД и Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия ", се споделя в общото изказване на тримата министри, представено от Българска телеграфна агенция. Също като Могерини те показват страдание, че Съединени американски щати са възстановили глобите си против Иран и акцентират, че остават ангажирани с нуклеарната договорка и цялостното й използване. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР