Иран е уведомил съседните държави и съюзника на Израел, САЩ,

...
Иран е уведомил съседните държави и съюзника на Израел, САЩ,
Коментари Харесай

Иран сочи за предварително предупреждение за нападението в събота, САЩ отрича

Иран е уведомил прилежащите страни и съдружника на Израел, Съединени американски щати, 72 часа авансово за нападението в събота , съобщи през вчерашния ден иранският външен министър Хосейн Амир-Aбдолахиан.

Иракски, турски и йордански публични чиновници потвърдиха за получено ранно предизвестие предходната седмица, в това число някои детайлности. Според представители на Съединени американски щати пък подобен сигнал към Вашингтон не е имало. Това оповестяват от Reuters по информация на техни източници.

От турското външно министерство показаха, че са разговаряли както с Вашингтон, по този начин и с Техеран преди офанзивата, като прибавиха, че са предали известия като медиатор.

" Иран сподели, че реакцията ще бъде отговор на офанзивата на Израел против посолството му в Дамаск и че няма да надвиши това. Бяхме наясно с опциите. Развитието не беше изненада ", удостовери турски посланик пред Reuters.

Иран е употребявал дипломатически канали, с цел да осведоми Багдад за офанзивата минимум три дни преди да се случи, по данни на два иракски източника на Reuters. Сред тях са и държавен консултант по сигурността и чиновник по сигурността.

Вашингтон е имал контакт с Иран посредством швейцарски медиатори, само че не е бил известен 72 часа авансово , съобщи чиновник в администрацията на президента на Съединени американски щати, като отхвърли изказването на Амир-Aбдолахян.

Израелският министър Бени Ганц през вчерашния ден съобщи, че Израел към момента претегля отговора си и ще " изиска тъкмо цената от Иран по метода и по времето, уместно за нас. "

Припомняме, че в ответен удар след   Повечето от дроновете и ракетите бяха свалени, преди да доближат израелска територия. Въпреки това младо момиче беше сериозно ранено.

Вчера представител на Иран в Организация на обединените нации  и съобщи, че нападението е направено в отговор на повтарящите се военни експанзии на израелския режим.

Опасенията за по-нататъшна ескалация не престават.
 Съединени американски щати предизвестиха Иран да не повтаря ударите против Израел
Съединени американски щати предизвестиха Иран да не повтаря ударите против Израел

По време на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР