Иракското министерство на здравеопазването регистрира огнище на холера в провинция

...
Иракското министерство на здравеопазването регистрира огнище на холера в провинция
Коментари Харесай

В Ирак избухна огнище на холера

Иракското министерство на опазването на здравето записва огнище на холера в провинция Сулеймания, ситуирана в северната част на страната. Това заяви представителят на министерството Сейф ал-Бадар представен от телевизионният канал Rudaw.

Според него сега в Ирак има 13 случая на заразяване , 10 от които са регистрирани в провинция Сулеймания. Ал-Бадар обаче отбелязва, че евентуално има повече заболели, в сравнение с диагностицирани случаи, защото здравните управляващи едвам в този момент са почнали да изследват пациенти със признаци, присъщи за холера.

Последното огромно огнище на холера в Ирак е записано през 2015 година Повече от две хиляди души се разболяха тогава от холера заради дефицит на чиста питейна вода. През 2007 година в Ирак още веднъж имаше зараза от холера. По данни на Организация на обединените нации броят на заболелите е бил към 7000 души, а 10 души са умряли.

Холерата е остра зараза , породена от микроорганизма Vibrio cholerae. Заболяването е съпроводено от тежка диария , която предизвиква дехидратация и съдова непълнота. Заразяването нормално става посредством инфектирана вода или морски блага. В нестабилните страни в Азия и Африка постоянно избухват епидемии от холера, основно заради неналичието на непрекъснат достъп до добре пречистена питейна вода за огромна част от популацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР