Иракски мигрант бе намерен мъртъв на беларуско-полската граница, съобщиха полски

...
Иракски мигрант бе намерен мъртъв на беларуско-полската граница, съобщиха полски
Коментари Харесай

Иракски мигрант бе намерен мъртъв на беларуско-полската граница

Иракски мигрант бе открит мъртъв на беларуско-полската граница, оповестиха полски медии, представени от Франс прес.

Това е десетият мигрант, който умира на границата от лятото насам.

Беларуските гранични управляващи обявиха в събота, че мигрантът е умрял от полската страна на границата, откакто е проникнал на територията на Полша от Беларус.

Граничните управляващи на Беларус обявиха, че полските им сътрудници са предиздвикали други мигранти да отнесат тялото на мъртвия човек от беларуската страна на границата.

Говорител на полските гранични управляващи, представен от в. " Газета виборча ", съобщи, че в случай че сходно нещо се е случило от полската страна на границата, граничните служби са щели да знаят за това.

Според " Газета виборча " телата на седем от десетимата мигранти, починали на границата, са били открити от полската ѝ страна.

Полските гранични управляващи, към които Франс прес се обърна за коментар, към този момент не дават друга информация.

Хиляди мигранти, по-голямата част от които от Африка и Близкия изток, прекосиха или се пробваха през последните месеци да прекосят границите на Беларус с Литва, Полша и Латвия.

Европейският съюз подозира, че беларуският президент Александър Лукашенко съзнателно е провокирал мигрантския поток в отговор на икономическите наказания, които Европейски Съюз вкара против Минск поради репресиите против беларуската съпротива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР