Ипотечните лихви продължават да се покачват, достигайки най-високото си ниво

...
Ипотечните лихви продължават да се покачват, достигайки най-високото си ниво
Коментари Харесай

Ипотечните лихви не са били толкова високи от 2000 г.

Ипотечните лихви не престават да се повишават, достигайки най-високото си равнище от съвсем 23 години. Средната рента по 30-годишен заем с закрепен лихвен % се е повишила до 7,49% от 7,31% предходната седмица, заяви Freddie Mac в четвъртък. Средният лихвен % по 15-годишни ипотечни заеми се увеличи до 6,78% от 6,72% предходната седмица.

„ Няколко фактора, в това число промени в инфлацията, пазара на труда и несигурността към идващия ход на Федералния запас, способстват до най-високите лихви по ипотечните заеми от едно потомство “, сподели Сам Кхатър, основен икономист на Freddie Mac. „ Не е изненадващо, че това понижава търсенето от страна на купувачите на жилища. “

В взаимозависимост от продължителността на заема, повишаващите се ипотечни лихви прибавят стотици долари към ипотечното заплащане. Въпреки че лихвените проценти по ипотечните заеми не отразяват безусловно покачванията на лихвените проценти на Фед, те са склонни да наблюдават доходността на 10-годишните държавни облигации.

според Националната асоциация на брокерите на недвижими парцели. Типичното ипотечно заплащане доближи 2170 $, което е с 18% повече от година по-рано, съгласно Асоциацията на ипотечните банкери.

Комбинацията от възходящи лихвени проценти по ипотечните заеми и дефицит на парцели за продажба утежни рецесията в достъпността, като поддържа цените покрай най-високите си стойности за всички времена. Всъщност тези разноски не престават да се повишават, макар че продажбите на населявани преди този момент жилища са спаднали с 21% през първите осем месеца на годината в съпоставяне със същия интервал от време през 2022 година

Бостън, Чикаго, Маями, Сан Диего и Вашингтон, окръг Колумбия, са видели някои най-резки годишни нараствания на цените на жилищата, съгласно данни от изследователската компания за недвижими парцели CoreLogic.

Цените на жилищата се покачиха през последните месеци, само че „ с идния по-бавен сезон на покупки и растящите разноски за благосъстоятелност, спомагателните месечни облаги в цените може да намалеят “, сподели Селма Хеп, основен икономист в CoreLogic, в доклад тази седмица.

— Асошиейтед прес способства за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР