Инвестиционно намерение за строеж на 35-метрова сграда притеснява жителите на

...
Инвестиционно намерение за строеж на 35-метрова сграда притеснява жителите на
Коментари Харесай

Протест срещу планирано застрояване в столичния кв. "Мусагеница"

Инвестиционно желание за градеж на 35-метрова постройка тормози жителите на столичния квартал " Мусагеница ".



Хората са недоволни, тъй като считат, че ще им бъде лишен пешеходният достъп до градския превоз, а и огромна част от дърветата в региона ще бъдат унищожени.

Теренът е станал частна благосъстоятелност на Петьо Блъсков, а преди този момент е бил предопределен за зелени площи. На мястото има изкопани дупки за основа на градеж, като някои от хората настояват, че до неотдавна периметърът е бил и заварден.

От 2018 година водим правосъдна борба против семейството Блъскови и на първа инстанция спечелихме делото, само че Върховен административен съд го върна да се гледа от различен състав и това дело продължава към момента. Следващото съвещание е на 29 май тази година. Искаме да питаме по какъв начин като още няма решение на съда, той си разрешава да копае дупки и да подвига огради, разяснява Александър.

За ограждането на личен парцел с мрежа не се изисква позволение за градеж, само че превръщането на въпросния терен от общински в частен не е в благозвучие с публичния интерес, разяснява кметът на регион " Студентски " Петко Горанов. По думите му елементи от противоречивия терен са продадени през 2004 и 2012 година

Тогава се е случило несъгласие сред функционалностите на локалната власт и публичния интерес, тъй като вместо тук да се построи парково пространство, е са продадени тези три парцела, по-късно през 2018 година с решение на общинския съвет е утвърден проект за застрояване. Според мен няма по какъв начин законът да бъде спазен и публичният интерес да бъде съхранен, сподели Горанов.

В своя позиция Петьо Блъсков написа, че и трите парцела попадат в обстоен организационен проект, той е съответно утвърдени от общинския съвет, а всички правосъдни производства, засягащи упоменатите парцели са завършили в негова употребява с влезнали в действие решения на Административен съд - София-град и Върховен административен съд. Жителите на " Мусагеница " обаче настояват, че делата не са завършили.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР