Инвестиционните си намерения за 2022 г. в област Благоевград, които

...
Инвестиционните си намерения за 2022 г. в област Благоевград, които
Коментари Харесай

Електрохолд влага 8 млн. лв. в дигитализацията на мрежата в Благоевградско

Инвестиционните си планове за 2022 година в област Благоевград, които плануват 8 млн. лева за цифровизация на електроразпределителната мрежа и инсталирането на отдалечени електромери, показа управлението на " Електрохолд " – новото име на ЧЕЗ, след договорката на " Еврохолд " за закупуването на българските активи на чешката енергийна компания.

На среща на изпълнителния шеф на " Електрохолд " Карел Крал с локалните управляващи от област Благоевград и регионалният шеф Валери Сарандев е било маркирано, че цели на компанията са дигитализацията на мрежата и електронното обслужване. Досега са цифровизирани над 80% от услугите на снабдителната компания " Електрохолд Продажби " и над 90% от услугите на електроразпределителното сдружение " ЕРМ Запад ".

Сред най-значимите планове в Благоевградско са реконструкцията на мрежа ниско напрежение и монтирането на отдалечено обслужвани електромери в Благоевград, Банско и Разлог на стойност 1 млн. лева Близо половин милион лв. ще бъдат вложени в реорганизация на въздушни линии, които зареждат 85 обитаеми места в общините Разлог, Якоруда, Банско, Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Благоевград. Компанията ще модернизира основна станция в Мелник за 160 000 лева, а други 320 000 лева ще бъдат вложени в нови трафопостове в селата Дъбница, Мосомище, Огняново, Лъжница и Хърсово. Мащабна реорганизация на мрежата за над половин милион лв. следва в села в общините Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Белица, Гърмен, Струмяни и Сандански. За присъединение на нови клиенти " ЕРМ Запад " ще вложи 2 млн. лева

Срещата в Благоевград е първата от поредност от срещи на " Електрохолд " с представители на локалните управляващи в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, дейна и диалогична връзка на компанията с кметовете на общини и регионалните шефове на територията, която обслужва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР