Инвестиционната банка JPMorgan очаква цикличните акции да поведат растежа на

...
Инвестиционната банка JPMorgan очаква цикличните акции да поведат растежа на
Коментари Харесай

JP Morgan: Цикличните акции ще поведат растежа на борсите

Инвестиционната банка JPMorgan чака цикличните акции да поведат растежа на фондовите пазари в приблизително и дълготраен проект, осведоми Си ЕН Би Си.

„ След като премине сегашния интервал на пригаждане, ще се следи напредък при цикличните и отбранителните имена “, разяснява Джеймс Съливан, rъководител проучвания за азиатските финансови пазари в JPMorgan.

За циклични се смятат акциите на фирмите, които нормално следват икономическият цикъл на напредък и криза. В тази категория попадат браншове като финанси, енергетика и индустрия. Под отбранителни акции се схваща тези на компаниите от секторите на комунални услуги, главните потребителски артикули и опазване на здравето – браншове, които нормално обезпечават постоянни облаги и дивиденти, без значение от изискванията на фондовия пазар.

Световните пазари бяха разтърсени през последните седмици, откакто доходността по държавните скъпи бумаги набъбна на фона на оптимизма към разпространяването на ваксини против COVID-19 и ограниченията за стимулиране на стопанската система. Това провокира опасения за растеж на инфлацията и надлежно за повишение на лихвите на централните банки.

Същите тези опасения накараха вложителите да пренасочат вниманието си от скъпите софтуерни акции към цикличните браншове. Фондовите пазари се възвърнаха през последните сесии, само че анализаторите чакат изискванията да останат волатилни.

„ Видяхме доста, доста внезапно възобновяване на цената. Вероятно вследствие на тези рискови придвижвания на пазара ще има и възобновяване на растежа. В приблизително и дълготраен проект обаче ние считаме, че цикличните и отбранителните браншове ще поведат нагоре пазара “, разяснява Съливан.

Той изясни, че JP Morgan чака представянето на финансовия и застрахователния бранш да бъде по-добро от общото показване на пазарите. По думите му капиталовата банка гледа положително и на представянето на бранша на потребителските артикули.

След като икономите по света стартират още веднъж да се отварят, потребителските разноски ще се възстановят на гърба на по-добрите вероятности за напредък и ограниченията за стимулиране на стопанската система.

Същевременно с това от JP Morgan обявиха, че оценките на софтуерните акции са „ относително високи “. Именно софтуерният бранш бе огромният печеливш на пазарите през 2020 година, откакто множеството хора бяха принудени да работят от у дома или просто да прекарват повече време вкъщи си поради ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид.

„ Технологичното водачество на пазарите бе изведено до рискови равнища през предходната година. “, разяснява Съливан, като прибавя, че макар разпродажбите на някои софтуерни акции през последните сесии, „ оценките на тези компании остават относително високи “.

Според JP Morgan в границите на софтуерния бранш, вложителите би трябвало да се пренасочат от огромните имена и да се концентрират върху фирмите, които продават програмен продукт като услуга и производителките на чипове на фона на световния дефицит на полупроводници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР