Инвестициите във военната ни инфраструктура са от първостепенна важност за

...
Инвестициите във военната ни инфраструктура са от първостепенна важност за
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов: Инвестициите във военната ни инфраструктура са от първостепенна важност

„ Инвестициите във военната ни инфраструктура са от първостепенна значимост за сигурността и защитата на страната. Искаме нашите военнослужещи да имат модерни условия за образование и подготовка. С плана за развиване и възстановяване на инфраструктурата на Кабиле за първи път от десетилетия у нас се влага в казармен регион “. Това съобщи през днешния ден, 15 февруари, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов по време на срещите си с кмета на Община Ямбол Валентин Ревански и с регионалния шеф на област Ямбол Биляна Кавалджиева, както и с персоналния състав от формированията във боен регион Кабиле. В диалозите адмирал Ефтимов изрази схващане за това, че въпросът основателно вълнува хората, в чиито региони се възнамерява да бъдат ситуирани подобен вид военни уреди.

Началникът на защитата напомни, че войсковият регион в Кабиле е определен за основаването на инфраструктура, предопределена за Българската войска, която да бъде употребена и от Многонационалната бойна група на НАТО на наша територия с рамкова страна Италия, поради близостта му до летище, пристанище и полигон „ Ново село “, както и поради съществуващата железопътна и пътна инфраструктура. Началникът на защитата бе безапелационен, че с изключение на повече сигурност и надеждна защита, съюзните формирования у нас ще донесат и стопански изгоди за страната и за съответния регион, като биха подкрепили локалния бизнес в разнообразни области – строителство и поддръжка, обезпечаване на комунално-битови услуги, доставяне със артикули и други

Адмирал Ефтимов съобщи, че в актуалната радикално изменена среда на сигурност в Европа, която ни изправя пред нови опасности и закани, вложенията в построяването на съответни отбранителни качества на българските Въоръжени сили имат основна роля. Той уточни, че задачата на бойните групи, ситуирани в страните от Източния фланг на НАТО, е да възпрат евентуален агресор. Като фланг на Алианса, у нас процесите могат да настъпят доста по-бързо, в сравнение с навътре в европейската система за сигурност, по тази причина би трябвало да сме способни да реагираме съответно и изпреварващо, с цел да не се развие рецесията и да дадем опция да се вземе групово решение.

Адмирал Ефтимов се срещна с командването и персоналния състав на формированията във боен регион Кабиле, където се срещна с провокациите, пред които са изправени военнослужещите. Той изрази задоволство от срещата и им благодари за достойния им труд и за тяхната искреност при слагането на значими за военния регион въпроси.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР