Инвестициите в производството на оръжие са необходими, за да покажем,

...
Инвестициите в производството на оръжие са необходими, за да покажем,
Коментари Харесай

Финландия: Европа трябва да има повече оръжия, за да гарантира мира

" Инвестициите в производството на оръжие са нужни, с цел да покажем, че Европа е мощна ", акцентира президентът на Финландия Саули Нийнистьо. " Силна не за война, а с цел да подсигурява мира ", добавиНийнистьо, представен от Полското национално радио. Тойще приключи втория си шестгодишен мандат при започване на пролетта.

Според финландския президент по-голямата отговорност на Европа за защитата е и " най-хубавият отговор за секване на всевъзможни спекулации по отношение на въздействието на (президентските) избори в Съединени американски щати върху съдействието в региона на политиката за сигурност ".

" Русия в никакъв случай не е толкоз мощна или толкоз слаба, колкото наподобява ", добави той.

" В началото се смяташе, че Русия би трябвало да реализира победа над Украйна за няколко седмици. Оказа се друго: украинците отблъснаха нападението с героична защита. По-късно се смяташе, че стопанската система и военният капацитет на Русия ще се срутен. Но е друго: пълномащабната война към момента продължава и скоро ще стане втората ѝ година. " - коментираНийнистьо.

Той произнесе и обичайното новогодишно послание в качеството си на началник на въоръжените сили - за първи път откогато Финландия стана на 4 април 2023 година 31-ви член на НАТО.

" Времената се трансформират, дейностите ни (на финландците) също се трансформират ", сподели президентът, визирайки непосредствено отговора на Финландия и Швеция на настояванията на Русия да спре по-нататъшното разширение на НАТО.

Финландия в този момент е " подсигурена от доста страни ", уточни Нийнистьо, описвайки сегашната отбранителна политика на страната като самобитен развой на " финландизиране ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР