Инвестиции в размер на приблизително 100 млн. лева планира Билла

...
Инвестиции в размер на приблизително 100 млн. лева планира Билла
Коментари Харесай

Billa се готви да инвестира около 100 милиона лева у нас през 2024-а

Инвестиции в размер на почти 100 млн. лв. възнамерява " Билла България " за 2024 година Това разгласи пред публицисти изпълнителният шеф Вигинтас Шапокас.
68 млн. лв. ще отидат за 12 нови и 11 реконструирани магазина в страната. 3 млн. лв. ще се влагат във ВЕИ съоръжения - в това число като покриви на паркинги. Над 30 млн. лв. погълне построяването на новата огромна логистична база на Billa до с.Загоре. Тя би трябвало да проработи през 2025 година и общата инвестиция е в размер на 50 млн. лв..
От началото на идната година Billa ще приема онлайн поръчки и в три нови града - Пловдив, Варна и Плевен.

Клиентите преоткрили Billa

Шапокас разгласи и настоящите бизнес резултати на веригата към края на октомври. Оборотът е в размер на 1,143 милиарда лв., което е 15,8% растеж на годишна база, като също по този начин и клиентите са с 5,5% повече. Увеличението се резервира и на база еднакъв брой обекти. Увеличава се и пазарният дял - с 0,5% до 19,7%.
 Billa се оплака от административен произвол
Най-голямата комерсиална верига по брой магазини у нас се оплака от административен произвол

Нейните магазини няма да се включат в самодейността на властта " Достъпно за вас " - най-малко на този стадий

Това е втора поредна година на растеж - и то на база на мощни резултати през 2022 година " Клиентите преоткриха Billa ", разяснява изпълнителният шеф.

През тази година са реновирани 14 обекта и са открити 12 нови в границите на вложения за общо 62 млн. лв..

" Билла България " беше на трето място в групата REWE по растеж на оборота. Тази година още веднъж сме на трето място, което демонстрира, че сме извънредно забележими в границите на самата група ", акцентира Вигинтас Шапокас.

Как пазарят българите?

По-прагматични от междинното за Европа, само че и с огромен сантимент към локалната продукция - такива са българските консуматори съгласно изпълнителния шеф. Така поради инфлацията 20% от тях се лимитират в покупките си и залагат в по-голяма степен на промоционални предложения и стратегии за преданост.

Всяка седмица по над 1500 продукта са на промоция в Billa, като промоциите образуват 45% от оборота, а 80% от покупките са с Billa Card, стана ясно от презентацията на компанията.

Опасна " ножица "

Вигинтас Шапокас означи, че през последните седмици темпото на растеж на доставните цени се е забавило и към този момент дори следим дефлация и то на фона на растеж на заплатите. По думите му това е добра вест за всички - само че единствено в случай че сегашната обстановка не продължи дълго.
 Какви са действителните заплати по света и по какъв начин се класираме у нас
Какви са действителните заплати по света и по какъв начин се класираме у нас

България е в долната половина на класацията на ОИСР

" Ръст на възнагражденията е необходим в тази страна, само че разтваряне на " ножицата " сред намаляващи цени и растящи заплати е нещо неприятно за стопанската система. Ако това продължи, ние ще би трябвало да сме по-ефективни - да има по-висока продуктивност на чиновниците и доста деликатно пресмятане на разноските ", предизвести изпълнителният шеф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР