Инвестирането в дивидентни акции често остава в сянка по време

...
Инвестирането в дивидентни акции често остава в сянка по време
Коментари Харесай

Топ 3 акции за пасивен доход до края на 2023 година

Инвестирането в дивидентни акции постоянно остава в сянка по време на бичи пазарни етапи като забележителните облаги на S&P 500.

Истинската стойност на надеждните компании, изплащащи дивиденти, обаче се крие оттатък пазарните резултати. Те обезпечават непрекъснат поток от приходи посредством постоянни тримесечни заплащания и, което е изключително значимо, покачват дивидентите си годишно даже по време на стопански спадове.

Coca-Cola, Clorox и Target се отличават с дългогодишната си история на увеличение на дивидентите. Въпреки рецензиите за слабото показване на пазара и бавния напредък през последното десетилетие, Coca-Cola поддържа 61-годишен опит в увеличението на дивидентите. Неотдавнашният растеж на крайните резултати, задвижван от стратегически нараствания на цените в битката с инфлацията, акцентира нейната резистентност. С рентабилност от 3.1% от дивидентите и рационално съответствие P/E от 24, Coca-Cola съставлява привлекателна опция за вложителите, които дават приоритет на запазването на капитала.

Коефициентът P/E се пресмята посредством делене на пазарната цена на акция на облагата на акция на компанията.

Clorox се сблъска с внезапен спад след хакерска атака, само че последователно се възвърне. Нейното портфолио от мощни марки поддържа поредно повишаване на дивидентите. Въпреки по-високия P/E коефициент, ограниченията за понижаване на разноските и стратегическите корекции на цените обезпечават на Clorox постоянни бъдещи резултати.

Предлагайки 3.4% дивидентна рентабилност, компанията е привлекателна за вложителите, които търсят непоклатимост и капацитет за напредък.

Target стана очевидец на забележителна ликвидация заради разнообразни провокации, в това число инфлационен напън и нестабилно потребителско държание. Независимо от това, компанията дава 3.2% дивидентна рентабилност и по-висок капацитет за напредък от своите сътрудници. Стратегически начинания като усъвършенствана електронна търговия и подобряващи се маржове вършат Target недооценен избор. Със P/E съответствие от 17.4 тя се явява привлекателна инвестиция със мощна марка и над 50 години пореден напредък на дивидентите.

Тези компании дават отговор на условията на вложителите, търсещи постоянен въздържан приход, като всяка от тях предлага рентабилност над 3%, сравнима със стабилната 10-годишна рента по държавната хазна от 4.2%.


Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР