Интуицията ми е, че ГЕРБ ще спечелят изборите, коментира социологът

...
Интуицията ми е, че ГЕРБ ще спечелят изборите, коментира социологът
Коментари Харесай

Райчев с гореща прогноза за изборите, посочи нов фактор

Интуицията ми е, че ГЕРБ ще завоюват изборите, разяснява социологът Андрей Райчев за Euronews Bulgaria. Той предвижда доста непосредствен резултат сред първите две обединения – ГЕРБ от една страна и обединяването на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ от друга, като изборната победа ще донесе най-много психическо преимущество.

„ Ще имаме доста близка обстановка, само че с нов фактор – доста сериозен напън от Запада и Съединени американски щати за стабилизация на България и повода не е някаква особена угриженост към нашия живот, а с оглед войната в Украйна, където нещата се утежняват “, уточни социологът. По думите му България би трябвало да излезе режима на безконечни избори.
-->
" Струвами се, че на 3 април ще се образува политическа конюнктура, при която ще имаме опция да излезем ", предвижда Райчев. Той счита, че електоралната поддръжка за „ Възраждане “ не е повишена доста, Българска социалистическа партия е под 10%, а новата групировка „ Левицата “ има късмет да прескочи бариерата от 4% за влизане в Народното събрание.

" За България е значимо да има устойчиво държавно управление и е значимо политическите партии да изработят нужната формула за това. Който остане втори ще би трябвало да поддържа първия “, означи Райчев. Социологът се спря и на мненията на президента Радев за войната в Украйна, като призна, че това буди съществено неодобрение в Съединени американски щати, а въпреки това посочи, че войната на изток ще става все по-решаващ фактор за вътрешната политика у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР