Интуитивното мислене е вид знание, което придобиваме, без да се

...
Интуитивното мислене е вид знание, което придобиваме, без да се
Коментари Харесай

Как да развием интуитивното си мислене

Интуитивното мислене е тип познание, което придобиваме, без да се постанова да вършим каквито и да било разсъждения. Смята се, че се създава от действието на подсъзнанието - частта от нашия разум, до която нямаме достъп по избор, само че която обработва голямо количество информация.

Като цяло не можем да избираме по кое време ще използваме интуитивното мислене. Вместо това в избрани обстановки усещаме вътрешен глас: възприятие, което ни насочва. 

Въпреки че ни се коства изцяло естествено да използваме интуицията си, в действителност това е нещо извънредно мъчно. В множеството случаи ние не се раждаме с тази дарба.

Напротив, развиването на интуитивно мислене е развой, който изисква събирането на доста данни.

Пример за това е способността да се разпознава прочувственото положение на човек. Въпреки че на нас ни се коства елементарно да разберем дали някой е печален или благополучен, единствено като го погледнем, в реалност това е в действителност комплицирано. Тъй като от раждането си следим други хора и проучваме по какъв начин се усещат, до момента в който достигнем живота си на зрелост, ние към този момент сме специалисти в разчитането на прочувствените положения. 

Има няколко съвета, които ще ви оказват помощ да имате по-интуитивна мисъл:

    1. Научете се да се вслушвате в себе си

Понякога не сме наясно какво в действителност желаеме, тъй като не се вслушваме в себе си. За да се научим да развиваме интуитивно мислене, жизненоважно е да се опитаме да спрем и да се вслушаме във вътрешния си глас. Упражнение като медитация може да бъде доста потребно, с цел да бъдем по-интроспективни и да забележим тази скрита страна в себе си. 

    2. Изправете се против отрицателните мисли

Както към този момент споменахме, с цел да имате по-развита вътрешен глас, би трябвало да се изправите пред вашите отрицателни мисли. За да извършите това, ще би трябвало да рационализирате всяка отрицателна концепция, която идва в мозъка ви. 

    3. Обърнете внимание на заобикалящата ви среда

Да бъдете в сегашното е друго от уменията, които би трябвало да придобиете, в случай че желаете да имате достъп до своята вътрешен глас. За да извършите това, би трябвало да оставите настрани тези мисли, които ви връщат в минало и да се фокусирате върху тук и в този момент. 

    4. Намерете малко време да останете сами

Самотата и прочувственото и умствено успокоение са основата за намиране на интуитивната мисъл. Отпускането и отделянето на време за себе си ще насърчи по-голяма интроспекция в мозъка и тялото ви и ще ви разреши да видите това, което от време на време пренебрегвате. 

    5. Записвайте сънищата си

Анализирането на сънищата също може да ви помогне да видите вашата най-интуитивна страна. Благодарение на тях можете да разберете избрани аспекти от себе си, които държите скрити в всекидневието си. 

Въпреки че можем да се научим да развиваме интуицията, жизненоважно е да разберем, че тя не би трябвало да се следва сляпо. Най-добрият метод да употребявате интуицията, е да я комбинирате с вашата най-емоционална страна. Рецептата да опознаем себе си по-добре и да използваме цялостния си капацитет се крие точно в душевното ни равновесие.

Още от създателя: 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР