Инцидентът в Полша, който доведе до загубата на човешки животи,

...
Инцидентът в Полша, който доведе до загубата на човешки животи,
Коментари Харесай

Президентът Радев: Инцидентът в Полша крие риск за разширяване на войната

Инцидентът в Полша, който докара до загубата на човешки животи, е недопустим, крие риск за дестабилизация на целия район и за разширение на териториалния обсег на войната на Русия против Украйна. Това се споделя в публична позиция на президента Румен Радев, публикувана довечера откакто стана ясно, че двама души починаха при детонация в Полша наоколо до границата с Украйна.

Необходимо е неотложно изясняване на този рисков случай и предприемане на съответни ограничения. Всеки ден на тази война унищожава бъдещето на Европа и света, акцентира президентът.

Според Румен Радев поддържането на модерни отбранителни качества и запазването на единството в Алианса са от основно значение за опазването на мира.

Двама починаха при детонация в Полша, има съмнения за паднали съветски ракети. НАТО ще заседава на следващия ден

Двама души починаха при детонация в село Пшевдов в Източна Полша, покрай границата с Украйна. Полски медии оповестиха, че има съмнения, че са жертви на съветски ракети, които са поразили полската територия, предава Ройтерс.

Премиерът Матеуш Моравецки свика незабавно съвещание на държавната комисия за национална сигурност и защита, заяви представителят на полския кабинет. НАТО също преглежда информацията, която не е доказана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР