Инцидентът в Керченския проток, в резултат на който Русия откри

...
Инцидентът в Керченския проток, в резултат на който Русия откри
Коментари Харесай

Русия обяви инцидента в Керченския пролив за провокация на Украйна

Инцидентът в Керченския пролив, вследствие на който Русия откри пукотевица против три украински кораба, беше " провокация ", проведена от Киев. Това разгласи заместник-министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин, представен от съветските медии.

" Очевидно това беше провокация, чието време, местонахождение и форма бяха авансово готови. Целите са ясни: разлюляване на Украйна посредством налагане на военно състояние и да се активизират антируските политики на Запада, да затегне антируските наказания ", разяснява Карасин, като добави, че случаят служи като комфортен декор за предизборната акция на украинския президент Петро Порошенко.

По-рано от военноморските сили на Украйна обявиха, че спорът покрай Крим е почнал, когато нейни кораби са се доближили до град Мариупол, при което съветски плавателни съдове са разкрили огън. От друга страна, Москва твърди, че три украински бойни кораба са влезнали нелегално в съветските териториални води и са направили рискови маневри. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание по-късно през днешния ден, с цел да разиска случая в Азовско море.

Междувременно Русия е отворила още веднъж Керченския проток покрай Крим за мореплаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР