Инцидентът, макар и с ограничен ефект, разкрива лоши стандарти за

...
Инцидентът, макар и с ограничен ефект, разкрива лоши стандарти за
Коментари Харесай

Сайт на Европейската комисия препраща към софт порно frognews.bg

Инцидентът, въпреки и с стеснен резултат, разкрива неприятни стандарти за киберсигурност в елементи от онлайн инфраструктурата на Европейския съюз, защото цифровите закани като хакерски атаки и дезинформация нарастват, пишат от брюкселското издание " Politico ". 

Връзките към пиратско и нелегално наличие бяха оповестени на поддомейна school-education.ec.europa.eu на главния уеб страница на Европейската комисия, който подкрепя учебни заведения и просветителни институции с запаси, стратегии за финансиране.

Всъщност става дума за по този начин нареченото Black Hat SEO - набор от практики, които се употребяват от хакерите за повишение на ранга на уебсайт или страница в търсачките посредством средства, които нарушават изискванията на услугата, само че все пак би повишило класирането на страница.

Изглежда става дума за неприятно ръководство на настройките за сигурност от страна на Европейска комисия. Институцията е разрешила външни лица да основават профили на външни уеб страници и да включват връзки, PDF и други файлове на уеб страницата на Комисията.

PDF файлове с указания по какъв начин да създадете безвъзмездни премиум сметки OnlyFans и по какъв начин да се гледа церемонията по връчването на премиите Оскар незаконно, към момента се намират на уеб страницата на Европейски Съюз. 

Част от казуса за блока е, че европейски институции като Комисията, Парламента и Съвета на Европейски Съюз, както и десетки негови организации, разпръснати из цяла Европа, всички ръководят свои лични IT услуги – и доста от тях са вложили незадоволително в отстраняването на уязвимости в киберсигурността през годините.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР