Инцидентът е станал в час пик, водачът е запазил самообладание

...
Инцидентът е станал в час пик, водачът е запазил самообладание
Коментари Харесай

Играчка-плачка! Родителите на хулиганите от елитни бургаски училища ще понесат вината за инцидента с Б11

Инцидентът е станал в час пик, лидерът е запазил хладнокръвие и това е повода да няма съществено потърпевши при случая

14-годишният възпитаник е хвърлял камъните по рейс Б11 в региона на Трета поликлиника в Бургас, научи Флагман.бг. Той и двамата му 13-годишни другари са посещават елитни учебни заведения в морския град. Лудорията им този път обаче надминала всевъзможни граници и на родителите ще се наложи да поемат цялата отговорност за това.

Около 17,30 часа през вчерашния ден, в час пик, в Б11 имало многочислени пасажери, а трафикът бил извънредно претрупан. Въпреки това младежите решили да се създадат на занимателни.  И единствено с помощта на това, че лидерът е запазил хладнокръвие и не е реагирал погрешно, при което да удари други транспортни средства или пешеходци, е повода да няма съществено потърпевши при случая.

„ Можело е да стане от играчка-плачка. Водачът на рейса е експерт с опит, от негова страна всичко е свършено съвършено. Но призоваваме цялото общество – дано да се стараем да не позволяваме такива катастрофи, тъй като една почтена игра може да докара до съществени последствия “, сподели пред Флагман.бг шефът на „ Бургасбус “ инж. Петко Драгнев.

Потрошеният рейс е стоял към 2 часа на мястото, а пасажерите по трасето са се движили с нарушено разписание най-малко от половин час и са мръзнали по спирките на линия Б11.

Веднага след случая всички пасажери са свалени от транспортното средство, тествано е дали всички са добре, след което са се прекачили на различен рейс.

„ Ясно е, че децата имат различен взор върху живота, само че това води до доста неприятности. Това е един от най-новите рейсове, които от една година са в придвижване. Частите са скъпи, доставките са затруднени, поръчаните за промяна ще дойдат след една седмица. Бургазлии няма да могат да разчитат на този рейс в границите на най-малко 10 дни, настрана средствата, които ще се наложи да заплатят родителите на децата, не са малко “, сподели инж. Петко Драгнев.

По данни на управлението на компания „ Бургасбус " цената на нанесената вреда е в размер на към 10 000 лева Само предното ветроупорно стъкло струвало  7300 лева, споделят от фирмата-превозвач.

По случая в Първо Районно ръководство Бургас е формирана кореспонденция, която следва да бъде докладвана в районната прокуратура.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР