Инцидент беляза началото на снощния протест в Скопие още в

...
Инцидент беляза началото на снощния протест в Скопие още в
Коментари Харесай

Мицкоски: Тази вечер имахме класически полицейски монтаж с цел убийство

Инцидент беляза началото на снощния митинг в Скопие още първоначално му. Шествието потегли от постройката на държавното управление по моста на Вардар по посока Министерството на външните работи.

Около площад " Скендербег " група младежи започнаха да замерят с твърди предмети преминаващия митинг, откъдето им дадоха отговор със същото. Намесата на полицията спря „ престрелката “, преди да се случат по-сериозни произшествия, само че съгласно очевидци от групата, отвън колоната на протестиращите се е чул изстрел.

По-късно водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласява във Фейсбук профила си фотография на юноша, който държи оръжие и написа, че задачата му е той да бъде погубен.

В късните часове дойде и информация от Министерство на вътрешните работи, че 40 годишен мъж, който по-рано е стрелял с револвер във въздуха, до момента в който група стачкуващи, които са се движели от постройката на държавното управление на Република Северна Македония към Министерството на външните работи са нарушили публичния ред и успокоение, като са хвърляли камъни по група жители. Стрелецът е арестуван в полицейското ръководство, а на мястото са открити гилзи.

„ Класически политически монтаж, който трябваше да наподобява на междуетнически спор, само че в действителност е битка за власт “ назова водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски случилото се.

„ От много време получавам неофициална информация за ликвидирането ми, довечера полицията я нямаше, а мистериозно се появи група от 10 души. Чуха се няколко изстрела, които за благополучие не попаднаха в тълпата. Този сюжет беше разгласен от държавното управление.

Министърът на външните работи Буяр Османи разгласи, че ще има междуетническо напрежение, в случай че предлагането за българизация на Македония не мине. (Димитър) Ковачевски и (Оливер) Спасовски основават враждебен подтекст, имаше анонс за коктейли Молотов, за жертви, а откакто не съумяха, към този момент доближиха върха на чудовищността, където трябваше да бъде изгубен човешки живот, с цел да останеш на власт.

Вижте този револвер и вижте хората, които не се опасяват от него. Този револвер е извърнат към хората. Той беше ориентирана към загубата на почтен човешки живот. В тези фотоси, които виждаме, етносът не е най-съществен - виждаме нарушители, които дружно с властта вървят против народа. Не убеждавайте, че са от тази или онази политическа партия, те са от страната на престъпността. Моето обръщение към албанците е, че тази битка е обща, наша и обща през вековете “, сподели Мицкоски.

По думите му, той е уведомил Министерство на вътрешните работи за получаваните закани.

„ Вдигнах ръце и повече не рапортувам, тъй като няма резултат. Може би съм единственият ръководител на политическа партия, който няма защита. Не го желая и в случай че ми дадат няма да я приема. Като татко и родител се тормозя, само че не ме е боязън. Страхувам се единствено от един и това е Господ. “, приключи Мицкоски, призовавайки за митинг и в границите на утрешния ден.

От Министерството на вътрешните работи изпратиха незабавен отговор, с който отхвърлиха изказванията на Християн Мицкоски, че полицията не е участвала и не е реагирала по време на случая на паметника на Скендербег.

„ Напротив, полицията е била на място, реагирала е в същия миг и е прекратила насилието, като незабавно е арестуван един човек, който е обвинен в пукотевица с огнестрелно оръжие. По време на митингите полицията е изцяло на висотата си и молим партиите да спрат с дезинформацията. “, пишат от Министерство на вътрешните работи.

Малко по-рано те изпратиха известие, в което осведомиха, че са задържали 40 годишен мъж, който е създал изстрел във въздуха, до момента в който протестрото шествие е преминалаво наоколо, а две групи младежи да почнали да хвърлят камъни и твърди предмети една към друга.

Преди началото на митинга, пред медиите Християн Мицкоски повтори настояванията на опозиционната партия по отношение на препоръчаните документи от Европейски Съюз и прикани за повсеместност на митингите, осъждайки насилието.

Мицкоски за френското предложение: Не, благодаря!

Протестното шествие, предвождано от тъпани и транспаранти " Ултиматум - не, благодаря " и " С фашисти не се договаря " продължи да дефилира по улиците със викания „ Бугар Османи, отивай си отсам “, „ Никога Северна, единствено Македония “, „ Предатели, фашисти, клети върховисти “.

Пред Министерството на външните работи някои от участниците в митинга оставиха цветя пред служителите на реда, които охраняват постройката, а пред Народното събрание беше изгорял огромен афиш със фотосите на депутатите от ръководещата коалиция с надпис " Народни предатели ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР