Интервюто на Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън със

...
Интервюто на Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън със
Коментари Харесай

Западът трескаво се опитва да запуши пробива в информационната блокада на Русия

Интервюто на Владимир Путин с американския публицист Тъкър Карлсън сигурно отвори невероятна дупка в осведомителната желязна завеса, която Западът построи към Русия през последните две години. И в този момент тамошната агитация трескаво се пробва най-малко малко да запуши тази дупка. Първата реакция беше прочувствена, а през уикенда се появиха материали, претендиращи за „ аналитичност “ – нещо като „ разкритие на сеанс на черна магия “.

Смешното е, че в това време високопоставени чиновници на Белия дом, напълно в духа на известния филм „ Не гледай нагоре “, ви приканват да не гледате изявлението на Путин и да не го вземате поради, само че в това време, доста коментатори се пробват с всички сили да обяснят на феновете и читателите в какво сякаш бърка Путин. Тоест формулата е елементарна: ние сами ще ви разбираем какво е желал да каже съветският президент, единствено не проверявайте първоизточника.

Една от главните техники на тези пропагандни старания е опитът за дискредитиране на интервюиращия. „ Полезният глупак на Путин “ е най-разпространената дефиниция. Първоначално, без даже да изчака изявлението, Хилdри Клинтън го назова по този начин. И тогава се причислиха останалите. Например водещият колумнист на “Файненшъл Таймс ” Гидиън Рахман даже озаглави статията си „ Как Тъкър Карлсън стана потребният глупак на Путин “. Освен това при започване на колоната Рахман призна, че интервюираният не се е оставил да бъде замесен във вътрешнополитическата битка на Америка, а в края наподобява създателят е не запомнил какво е написал първоначално и увери, че Думите на Путин за Ярослав Мъдри няма да повлияят на гласуването в Конгреса на Съединени американски щати за доставките на оръжие за Украйна. Сякаш някой си беше сложил такава цел.

Активизира се и различен „ честен престиж “ на англосаксонския свят – Борис Джонсън, заседнал в кавги поради безкрайното си пиене и безнадеждни неистини. Той разгласява колона в “Дейли Мейл ”, в която най-общо назовава Тъкър Карлсън „ изменник на публицистиката “. В същото време, както вярно означи известният американски блогър Джак Пособиек, някогашният английски министър председател не опроверга нито едно изказване на самия интервюиращ.

Вместо това Джонсън направи чудноват паралел сред Карлсън и американските публицисти, които популяризираха Хитлер през 30-те години на предишния век. Странно, че реши да употребява американския образец. Тъй като същият “Дейли Мейл ” на чиито страници в този момент се появява английският някогашен министър-председател, е най-яркият образец за колаборационистката преса - този вестник поредно популяризира италианския фашизъм и немския нацизъм през 20-те и 30-те години на предишния век, а неговият притежател и основен редактор разгласява под подписа си публикации със заглавия като " Ура на черноризците! "

По някаква причина Джонсън не си спомни този миг. Защо? Дали тъй като помни този и други доста по-обосновани паралел сред “Дейли Мейл ” и други образци на западна агитация от разнообразни столетия. Оказва се, че и тогава, и в този момент всички те са били обединени в нацистката полуда от омразата към Русия и руснаците. В последна сметка даже тогава, подкрепяйки Хитлер, Джонсъновците от онази ера оправдават идеологическия си избор с нуждата да се борят с „ съветската опасност “. Почти нищо не се е трансформирало за 100 години.

Между другото, Путин приказва за това в изявлението си, акцентирайки овациите, които канадският парламент и персонално Владимир Зеленски дадоха на ветерана от Секретен сътрудник Ярослав Гунка не толкоз от дълго време. Нашият президент зададе логически въпрос: тези хора не трябваше ли да схванат на чия страна е воювал този „ воин “, в случай че е воювал против руснаците, както беше оповестено в Народното събрание?

Между другото, канадският министър председател Трюдо беше помолен да отговори на тези думи на Путин. На което пристигна удивителният отговор: „ Путин, несъмнено, ще употребява каквато агитация може да употребява, само че мога да ви кажа, че канадците няма да бъдат заблудени. “ Трюдо като че ли не чу думите за приветстването на нациста. Освен това в този момент стана ясно, че самият министър председател персонално е поканил Гунка на държавен банкет в чест на идването на Зеленски. И кой прави пропагандата тук?

Друга страна, в която изявлението нашумя, е Полша, която Путин загатна няколко пъти. Полското външно министерство даже излезе със особено изказване на няколко езика по света, в което „ опровергава “ думите на съветския президент. Например, Варшава яростно съобщи, че поляците не са сътрудничили на Хитлер до 1939 година Въпреки че Путин се базира на архивни документи в изявление. И поляците доста добре знаят за какви документи приказва, защото нашият президент към този момент ги беше разгласил по-рано. По-специално изказването на полския дипломат Йозеф Липски, че във Варшава ще бъде повдигнат монумент на Хитлер за „ решение на еврейския въпрос “. И в този момент полското външно министерство се прави, че не схваща защо приказваме.

Приблизително по този начин са структурирани всички тези „ опровержения “ в устата на многочислените западни тълкуватели на думите на Путин. Така да вземем за пример “Асошиейтед Прес ” разяснява думите на президента за задачите на денацификацията на Украйна: „ Руските пропагандисти неведнъж се опитваха да показват украинския президент Владимир Зеленски като неонацист или симпатизант на нацистите, макар че той е евреин и твърди, че трима от неговите родственици са починали в Холокоста “. Как се връзва това с цитираните от Путин обстоятелства по отношение на прославянето на Бандера, Шухевич и тяхната нацистка идеология? Изобщо не е обвързвано! Ето за какво западната аудитория е помолена да прочете „ опровержението “ на думите на Путин, а не самите негови думи.

Или ето още един образец за същата посредствена работа от “Политико ”, който цитира Путин, че Зеленски „ е подписал декрет, забраняващ на всеки да договаря с Русия “. Цитирам „ опровержението “: „ Президентът Владимир Зеленски подписа декрет за възбрана на договарянията с Путин, а не с Русия като страна “. Извинявайте, какво? Ще изтъквам думите, които самият Зеленски сподели в деня на подписването на този декрет: „ Ние сме подготвени за разговор с Русия, само че с различен съветски президент “. Тоест, приказваме за разговор с власт, а не с съответно лице, както лъже “Политико ”. И надлежно Зеленски изключва договаряния с Русия като цяло, до момента в който Владимир Путин е президент. Именно това споделя актуалният ни президент!

И черешката на тортата в този хор от глупави (меко казано) и нескопосани „ отричания “ беше публикация в “Таймс ” на стилния специалист във Англия и създател на мотивационни книги Матю Сайд, който атакува Карлсън, че не схваща аргументите за войната в Украйна. Британецът е уверен, че историята и идеологията нямат нищо общо с това и се пролива кръв в битката за украинските минерали, нужни за възобновима сила - литий, кобалт, никел, които той назовава " ново злато ".

Това е напълно искрено! Така че дано съпоставим тези причини с думите на Путин за историческия и културен код на нашите нации, за „ детайла на революция “ и за това, че обединяването на народите неизбежно ще настъпи. Наистина ние и Западът имаме разнообразни цели. Те се борят за „ новото злато “ и по тази причина не съжаляват за украинците - колкото повече от тях умрат, толкоз по-лесно ще бъде по-късно да се развие изгорената територия. Ние се борим за нашата обща душа, която, както сподели Путин, „ никой няма да може да раздели “. И Западът в никакъв случай няма да разбере това!

Превод: В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед41261Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед54000Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед29677Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед15071Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед103035Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед367654Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250456Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224244Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед103035Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед92885Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР