Интервю на Цончо Ганев – зам.-председател от ПГ на Възраждане

...
Интервю на Цончо Ганев – зам.-председател от ПГ на Възраждане
Коментари Харесай

Цончо Ганев: Ако спрем протестите, българите са изправени пред мрачна перспектива

Интервю на Цончо Ганев – зам.-председател от ПГ на Възраждане на 47-то Народно заседание за уеб страницата „Burgas News“.

Цончо Ганев е роден на 11 март 1979 година. Висшето си обучение получава от Стопанската академия „ Димитър А. Ценов “ в Свищов, със компетентност „ Икономика на търговията “. Пътят му минава през мениджърски позиции в интернационалните компании. Влиза в изпълнителната власт през януари 2012 година, когато става заместник-кмет на регион „ Младост “ във Варна, с сектор „ Устройство на територията “. Напуска през октомври 2015 година.

През 2014 година е един от учредителите на партия Възраждане. Става заместник–председател и член на Националния и Организационния комитети на партията. На парламентарните избори в България през ноември 2021 година, като претендент за депутат, е лидер на листите на партия Възраждане за Бургас и Благоевград. Избран е за депутат от 2 МИР – Бургаски. Днес Цончо Ганев е зам.-председател на 47-то Народно заседание

Г-н Ганев, каква е задачата на митинга?

Цончо Ганев: Целта на митинга е да предотвратим въвличането на България във война. С дейностите и решенията си държавното управление и ръководещата коалиция, която стои зад него и дружно с него, ни води към война. Поради това ние настояваме ръководещите допустимо най-скоро да подадат оставка. Ситуацията в страната ни не е добра. Изправени сме освен пред заплахата от въвличането ни във война, само че и пред поредност от рецесии. Те са пагубни за страната и за нас, като нейни жители. Създадената обстановка от държавните управления на по този начин наречения преход, в резултат на решения, взимани през последните 32 години, заплашва битието ни и съществуването ни като самостоятелна страна.

Очаквате ли да я реализира? Ако не, какво следва?

Цончо Ганев: Очаквам и имам вяра, че българският народ е разумен и ще излезе на митинга, с цел да отстоява своите права и да упорства за своето по-добро бъдеще. Надявам се, че сънародниците ни схващат, че в тази тежка обстановка нямаме различен избор с изключение на да излезем по площадите и да покажем, че протичащото се не ни харесва, че това, което вършат с Родината ни, няма нашето утвърждение, утвърждението на българския народ. Икономическата конюнктура в страната ни е извънредно тежка, бизнесът банкрутира ден след ден и е изправен пред пагубни стопански резултати, само че още по-страшно от това е въвличането ни във война. Ние, като българи, нямаме различен избор с изключение на да вземем в ръце ръководството на нашата страна и да предотвратим порочната процедура 32 години държавните управления на България да биват назначавани от непознати посолства. Крайно време е това, дали и каква външна политика да води българското държавно управление, да се дефинира от държавно управление, определено от българския народ, а не назначено от непознато посолство. Факт е, че както сегашният краткотрайно изпълняващ длъжността Министър-председател акцентира, над 84% от българите отхвърлят и не желаят по никакъв метод България да бъде въвличана във война. В същото време е реалност и че сегашната ръководеща коалиция ясно и изрично съобщи, че ще даде тежко въоръжение на Украйна. Нещо повече, тази седмица следва в Народното събрание да се гласоподава въпросната резолюция, с която да се даде мандат на държавното управление да изпрати тежко въоръжение на Украйна. Това става по предложение на ГЕРБ и „ Демократична България “. Както всички знаем „ Продължаваме промяната “, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи също поддържат евроатлантическите полезности и евроатлантическия път пред България. Заради това е извънредно значима интензивността на всеки българин в този миг, с цел да покажем на това държавно управление, че това, което подхваща, е неприемливо и няма да го позволим.

Ще има ли митинги и в Бургас?

Цончо Ганев: Аз имам вяра, че когато българският народ доближи самичък до извода, а той към този момент е стигнал до извода, че следва въвличането на България в действителни бойни дейности, тъй като четирите американски военни бази, военният корпус на НАТО, който следва да се разположи в България, двете западно европейски ескадрили със самолети на Испания и на Нидерландия, са тук. Това са военни корпуси, които по всевъзможен метод, във всеки един миг могат да създадат нещо, което даже не желая да загатвам. Факт е обаче, че толкоз доста военни на други страни могат да окупират нашата страна. Ето за какво считам, че освен в Бургас, само че и в доста други градове, хората ще се самоорганизират, ще излязат да стачкуват и ще покажат своето съмнение към ръководещата коалиция. Ще показват предпочитание това държавно управление по най-бързия метод да подаде оставка и да се проведат нови предварителни избори

Докога смятате да протестирате?

Цончо Ганев: Докато това болшинство в Народното събрание, подкрепяно от ГЕРБ и Движение за права и свободи, продължава да е в ръководеща коалиция, въпреки и негласна, ние би трябвало да отстояваме по легален метод нашите права, с което да сложим завършек на това ръководство. За страдание в противоположен случай, в случай че това ръководство на страната ни, което пази непознати национални ползи продължи, вероятността за нас, като народ, е извънредно мрачна. Нямаме време за губене и заради това няма да прекратим протестните дейности. България има потребност от преосноваване, от това да се ръководи от българи, а всяко политическо решение да се взима в сходство с българския народен интерес. Само по този начин ще превърнем Родината ни в желано място за живот, работа и развъждане на деца за всички наши сънародници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР