Интервю на Радио К2 с Алексей Петров от 14 февруари

...
Интервю на Радио К2 с Алексей Петров от 14 февруари
Коментари Харесай

Алексей Петров: За пирамидата на Цветан Василев КТБ е ясно, че има престъпление

Интервю на Радио К2 с Алексей Петров от 14 февруари 2018 година

Радио К2: Днес наред с Вашето дело стартира и мегаделото по КТБ, по какъв начин ще коментирате това, че Цветан Василев е давал безлихвени заеми или преференциални депозити на доста от някогашните сътрудници на Държавна сигурност?

Алексей Петров: Надявам се да се даде ход на делото, с цел да разбере българската общност каква в действителност сериозна, ефикасна, неповторима пирамида строеше господин Василев, за което аз още като чиновник бях извънредно наясно. След като напуснах сигнализирах извънредно интензивно, навсякъде, всекидневно обществеността, че това, което той прави, основава опасности за сигурността на България, в частност финансовата система. Това, че е раздавал заеми на водачите си, явно, че е закононарушение, аз няма да го разясня. Има едно по, по какъв начин да кажа, самобитно ноу-хау банкерско деяние да даваш лихви по депозити на определени хора, в това число политици, на хора, които лобират за него, на лихви някъде над 10%, при изискване, че какъвто и бизнес да правиш, не може да бъде нормата му на облага по-висока от 8%-9%. Тоест явно този депозит е форма на рушвет – отиваш, купуваш си един човек за въздействие или да лобира за теб, като му казваш – внеси в банката едни 100 000 лв., пък може и той да им ги е давал, и аз ще ти давам 12%-13% рента. Уникална скица! Може да се учи какъв брой сме били далновидни и предприемчиви в корупционните схеми! Това е КТБ. Искам да приказвам дълго, уповавам се в действителност делото да стартира, аз зная доста, само че не е редно да се приказва преди да се даде ход и ще стане ясно защо става дума.

Радио К2: В подобен случай очаквате ли и Вас съдът да Ви призове като очевидец по делото, откакто сте подал информация от ДАНС, че КТБ е пирамида?

Алексей Петров: Аз считам, че има задоволително доста очевидци. Едва ли аз ще прибавя стойност, в случай че отида да кажа нещо. Освен това нещата са ясни по документи. Няма нищо комплицирано и намирам за ясно доказателство това да дадеш на водача заем или на секретарката без да е гарантиран от една страна и въпреки това да изливаш едни големи пари без документи за медийни планове, за бъдещи политици. Това са явни неща. Има очевидци, има документи.

Радио К2: Има ли други банкови пирамиди с изключение на КТБ?

Алексей Петров: Не мога да кажа, не мога да кажа, само че би трябвало доста да се внимава във финансовата система и изключително регулаторите, имам схващане по какъв начин би трябвало да наподобяват, само че не желая в този момент да го разясня!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР