Интервю на депутата от ГЕРБ Николина Ангелкова пред Tribune.bgИзненадана съм,

...
Интервю на депутата от ГЕРБ Николина Ангелкова пред Tribune.bgИзненадана съм,
Коментари Харесай

Ангелкова пред Tribune.bg: Управляващата коалиция си приписва мерки в помощ на туризма, внедрени по времето на кабинета Борисов 3

Интервю на депутата от ГЕРБ Николина Ангелкова пред Tribune.bg

Изненадана съм, че болшинството, което претендира да ръководи сега, а точно четворната коалиция, в действителност не може вярно да формулира даже едно изречение от трибуната на Народното събрание, с цел да се включат националните медии и да се предава директно какво се случва в пленарна зала. Станахме очевидци по какъв начин 40 минути се решаваше дали Българска национална телевизия, БНТ2 или БНР ще излъчват съвещанието. Това обаче е илюстрация на това по какъв начин се ръководи страната сега.

Аз персонално показах своето отвращение от държанието на ръководителя на Комисията по туризъм Илин Димитров. Вероятно от Продължаваме промяната нямат нужните познания и опит или надлежно туризмът не им е приоритет, само че в срещи с сектора той оправдава неналичието на утвърждение и влизане в действие на измененията в Закона за ограниченията в изключително състояние, които касаят мярката за туроператорите от 35 евро на седалка точно с изтъквам „ процедурни хватки на опозицията “. За мен това е неуместно и безсрамно. Председателят на Народното събрание е техен представител, от „ Продължаваме промяната “ и те дефинират дневния ред. А в действителност се пробват да си приписват мярката от 35 евро на самолетна седалка, която напомням е мярка, въведена от третия кабинет на премиера Бойко Борисов през май 2020 година, в който и аз съм била министър. Именно един от техните съдружни сътрудници предложи в 46- то Народно събрание в 02:00 часа през нощта лобистка корекция, която блокира потреблението на тази мярка. В момента ние би трябвало да изправим тази неточност, разяснява Ангелкова.

На процедура, ръководещите в незнанието си какво да вършат търсят постоянно за провинен опозицията. А те са тези, които ръководят, те имат целия инструментариум на държавната власт да взимат значимите решения за обществото, да ги придвижват и да ги случват.

Не единствено във връзка с бранш туризъм, а и във връзка с всеки един бранш от стопанската система.

Ние сме очевидци на непрестанно повишение на цените на електрическата енергия, цените на продуктите от дребната потребителска кошница непрестанно порастват, инфлацията също. Толкова доста рецесии има, а те като че ли живеят в собствен личен свят. Аз в действителност се надявам да влязат в ролята си на ръководещи, да стартират да носят отговорност, да оферират съответни решения и да ги извършват.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР