Интервю на Биляна Веселинова, в-к ТрудСнимка, в-к ТрудЛипсата на социалисти

...
Интервю на Биляна Веселинова, в-к ТрудСнимка, в-к ТрудЛипсата на социалисти
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът „СДС“ мачка структурите на БСП

Интервю на Биляна Веселинова, вестник " Труд "

Снимка, вестник " Труд "

Липсата на социалисти в локалната власт може да се трансформира в проблем на България

Градският съвет на Българска социалистическа партия във Варна отпред с водача на локалната конструкция Борислав Гуцанов изиска публично оставката на управлението на Българска социалистическа партия. „ Нямам упоритостта да се кандидатирам за ръководител на партията, това не стои на дневен ред. Но би трябвало незабавно да върнем разговора в Българска социалистическа партия, тъй като влязохме в режим на невъобразим диктат “, споделя Гуцанов.

Биляна Веселинова

 

- Драматичен проектоанализ на резултатите от локалните избори от ваши съпартийци публикувахме в Труд в понеделник, Господин Гуцанов. На фона на така наречен " пробиви " в регионални градове се вижда, че имате цели области, където Българска социалистическа партия няма нито един кмет, в нито една община. Съществуват ли изобщо структурите ви там?

-За страдание анализът е действителен и е с данни и числа. Драматичен не бих споделил, може би звучи по този начин по журналистически. Но се оказва, че разликата сред 2015 година, когато Българска социалистическа партия несъмнено бяхме на дъното на своето политическо развиване, и през днешния ден – през 2019 година, е единствено 42 000 гласа. Това значи, че единствено 42 000 българи повече са дали доверието си на Българска социалистическа партия. А обстановката е радикално друга, тъй като Българска социалистическа партия мина през продобиване на перзидентски избори, през един напредък в резултатите за парламентарните избори, само че за жал тази сила бе похабена. Резултатите от европейските избори и най-много резултатите от локалните избори демонстрират спад с близо половин милион гласове. Спомнете си, че единствено преди месеци цялата страна се тресеше от „ Апартаментгейт “, „ Суджукгейт “, свадите с къщи за посетители и какво ли още не. Но вместо да се обединим, в Българска социалистическа партия тогава редяхме с ученическа усърдност листата за Европейския парламент, а управлението на партията по всякакъв начин се опитваше да пренебрегва предложенията на структурите за евролистата. Беше изработен невиждан опит за нейната замяна макар настояването и номинациите на партийните организации. Резултатът беше, че като численост имахме един евродепутат повече, само че изборите бяха изгубени и отчетохме още веднъж, че загубата е като на футболен мач – не загубихме с 4:0, а с 3:0. И стигаме до локалните избори – питате ме за областите без кмет, да, Българска социалистическа партия има 7 области, където няма нито един кмет. В още 7 области сме с по един кмет в община. Така картата на България наподобява без посланичество на Българска социалистическа партия в половината на областите. Там ние няма да можем да оказваме никакво въздействие при образуването на политики.

-Не е ли отговорност на локалните структури по какъв начин се показват на локалните избори?

-Не бих хвърлил виновността на локалните структури. Напротив. Смятам, че неналичието на национална акция оказа своето голямо отрицателно въздействие на миналите избори. Огромната интервенция от страна на управлението и най-много на госпожа Нинова и заместникът й по организационните въпроси Кирил Добрев, също повлияха негативно...

Цялото изявление можете да прочетете ТУК.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР