Интернетът и туризмът са в центъра на споделената икономика. Това

...
Интернетът и туризмът са в центъра на споделената икономика. Това
Коментари Харесай

Интернет и туризъм = споделена икономика

Интернетът и туризмът са в центъра на споделената стопанска система. Това сочат данни от първият световен показател на споделена стопанска система на тръста Timbro, показан от Института за пазарна стопанска система.

Индексът е формиран посредством потреблението на данни за размера на трафика и извлечена информация от уебсайтовете на обособените услуги и дава визия за факторите, движещи стопанската система, която се основава на директни транзакции сред покупател и продавач.

В резултатите са събрани месечни данни за трафика към услугите в 213 страни.

 Споделената стопанска система набира известност, само че няма регулации
Споделената стопанска система набира известност, само че няма регулации

В Съединени американски щати са създали регламенти, от които и страната да печели

При 23 от тези услуги са изцяло преброени дейните доставчиците, употребявайки автоматизирани техники за добиване на информация от интернет.

Исландия, островите Търкс и Кайкос, Черна гора, Малта и Нова Зеландия оглавяват листата с най-високи показатели.

България се намира на 63-та позиция.

Оказва се, че страните с развита интернет инфраструктурата и огромен дял на туризма, имат огромни споделени стопански системи.

Докладът на тръста преглежда в детайли Исландия, където до момента в който обичайна стопанска система се възвръща от икономическата рецесия , страната бележи забележителен растеж на туризма.

Споделената стопанска система нараства бързо, з а да отговори на търсенето по подобен метод, който би било мъчно да си представим за една обичайната туристическа промишленост.

Не е изненадващо, че най-голямата компания в набора от данни е Airbnb с близо 1,5 милиона снабдители, оценени като дейни приблизително за седмица. От 286-те компании, класифицирани като снабдители на услуги в споделената стопанска система, една трета дават жилищно настаняване , а половината попадат в необятната категория на бизнес услугите.

Същите стопански индикатори за независимост, които благоприятстват развиването на обичайна стопанска система, имат значение и за размера на споделената стопанска система. Това демонстрира, че споделената стопанска система не служи главно за отбягване на регулации.

Докладът открива, че няма връзка сред размера на споделената стопанска система и разнообразни знаци за доверие в обществото.

Индексът нормално подценява услуги, основани върху съответни мобилни приложения. Така се въздейства най-често на резултатите за услугите за споделено пътешестване като Uber и Lyft.

 Uber е таксиметрова услуга, може да бъде контролирана, постанови Евросъдът
Uber е таксиметрова услуга, може да бъде контролирана, постанови Евросъдът

Победа за таксиметровите компании

Най-общо услуга в споделената стопанска система е платформа, която улеснява покупко-продажбите сред разнообразни снабдители на пазарни услуги и клиенти , търсещи тези услуги. Транзакцията може да не включва прекачване на собствеността и се реализира сама за себе си, като никоя от страните не се ангажира с бъдещи транзакции, осведомят още от Института по пазарна стопанска система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР