Интерконекторът с Гърция не е довършен, но минава цялото количество

...
Интерконекторът с Гърция не е довършен, но минава цялото количество
Коментари Харесай

Шишков: Тунелът Петрохан да мине на концесия, иначе няма да има пари за магистралите

Интерконекторът с Гърция не е завършен, само че минава цялото количество газ. Независимо от зимния сезон градежът ще би трябвало да бъде приключен. Това съобщи служебният районен министър арх. Иван Шишков пред БиТиВи.

По думите му, в случай че не били разграничени стадиите на реализация на интерконектора по време на ръководството на служебното правителство и до момента нямало да бъде приключена газовата връзка. Хората не би трябвало да се тормозят, че се приключват стадиите на строителството, тъй като това не касае потреблението на газ, увери арх. Шишков.

Той се надява на рационални периоди на довеждане докрай градежа на интерконектора, като няма да брои колко % остават до цялостното му довеждане докрай.

Арх. Шишков предизвести, че България ще загуби финансиране на последния стадий на Автомагистрала " Европа "  между София и Сливница. Той би предложил на политиците да мислят за тунела под Петрохан и връзката да бъде дадена на концесия. Ако политиците стартират да си приказват още веднъж по кое време и по какъв начин ще се построи, то първо би трябвало да се построи Автомагистрала " Хемус ".  " За тунела " Петрохан " би трябвало да се мисли за концесия, иначе няма да има пари за всички автомагистрали ", безапелационен бе районният министър.

Шишков увери, че са осигурени пари и са подписани договорите за зимното поддържане.

От думите му стана ясно още, че от май месец България на 100% ще финансира санирането на здания от енергийната стратегия. Осигурени са 1.2-1.4 милиарда лева за безплатното саниране.

По отношение на изграждането на Национална детска болница в Горна Баня, арх. Шишков увери, че теренът е подходящ и ще бъде направена чисто нова детска болница, която с изключение на съгласуваност с автомагистрали, би трябвало да има достъп до всеобщия превоз. В рамките на 2-3 месеца ще може да се стартира действителното проектиране и до още няколко месеца да се стартира градежът, надява се районният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР