Интересува ли ви какво мислят другите за вас? Ако е

...
Интересува ли ви какво мислят другите за вас? Ако е
Коментари Харесай

Как да бъдем истински щастливи?

Интересува ли ви какво мислят другите за вас? Ако е по този начин, ориста ви е да бъдете нещастни. Най-нещастните хора на този свят са тези, които се грижат най-вече за това, което другите мислят за тях.
Невинаги е елементарно да се освободим от психическия затвор, който сами си сътворяваме, изключително когато сме по-млади и се стремим да бъдем признати от своите връстници. Ако обаче в даден миг не решите да премахнете самоналожените окови на това, което другите могат или не могат да мислят за вас, вие постоянно ще бъдете техен заложник.
Започнах да узнавам от дълго време, че тези, които са най-щастливи (истински щастливи), са тези, които извършват желанието на душата, както и тези, които вършат най-вече за другите. Това са двата съществени източника на стабилно благополучие, които открих.
Щастието ни няма да продължи дълго, в случай че използваме пари, материални неща, хора и всичко друго като съставен елемент, от който зависи нашето благополучие. То е вътрешна работа, произлизаща от безкористни дейности и освобождение на нашето схващане.
Да следваме сърцето си е метод да се освободим от умствения затвор, който може би сме основали сами. Разширяването на връзката сред нашето осъзнаване и нашето сърце ще ни помогне да оставим мощното сърдечно поле да управлява живота ни.
Сърцето ще ви предизвиква да практикувате добрина, през деня и нощем, както за другари, по този начин и за хипотетични врагове. Това не значи, че не би трябвало да отстоявате позициите си (да останете във вашата мощ и енергия), когато към вас се проектира неприязън, само че ще практикувате съчувствие, сходно на Бодхисатва, което има силата да трансмутира силата. Вие сте по-мощни, в сравнение с може да си визиите, изключително когато поддържате по-високо разширено схващане.
Полето на сърцето ви предизвиква да следвате това, което движи душата ви и я кара да се уголемява. Може би ще срешнете спънки - прекомерно срамежливи сте, смутени или се страхувате да изразите себе си - това са все елементи, които ще ви накарат да излезете отвън зоната си на комфорт, с цел да ги прегърнете.

Погледнете на осъществяването на добродетелни и безкористни дейности като на кармично потребни, макар че това би трябвало да бъде второстепенен резултат, а не главното желание за осъществяване на положителни каузи за другите. Трябва да се чувствате добре, когато вършиме нещо за някой различен.
Хората се губят в безконечен блян към благополучие, забравяйки че щастието е път, а не цел. Щастието идва от свободата, която управлява сърцето. Разбира се, от време на време може да изпитате „ отрицателни “ страсти, само че изходното ви равнище ще бъде наклонено по-скоро към тънко благополучие през цялото ви будно положение.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР