Интересно съобщение направиха от Кремъл.Русия няма да спира газовите доставки

...
Интересно съобщение направиха от Кремъл.Русия няма да спира газовите доставки
Коментари Харесай

Песков: Няма да спираме газа за Финландия заради НАТО. Газпром е лоялен бизнес партньор

Интересно известие направиха от Кремъл.

" Русия няма да стопира газовите доставки за Финландия ", това съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, написа газета.ру, съобщи Новини.бг.

Прессекретарят на Кремъл разяснява обява на вестника от Хелзинки " Илталехти ". Изданието написа, че Москва счита да спре доставките на синьо гориво за скандинавската страна поради нейното предстоящо присъединение към НАТО.

" Газпром " доставя горива на доста европейски страни, в това число и на тези, които са членки на Северноатлантическия алианс. Държавната компания неведнъж е доказвала своята преданост като бизнеспартньор и се потвърдила като благонадежден контрагент ", сподели още Песков.

" Мога да дефинира въпросната обява като подправена вест ", безапелационен бе прессекретарят на Путин.

Песков също прикани във Финландия да обмислят по какъв начин ще заплащат за горивото в рубли.

Русия е заплашила да спре доставките на газ за Финландия, в случай че скандинавската страна се причисли към НАТО, твърди локалното издание " Илталехти ", базирайки се на анонимни източници.

От вестника припомниха, че от съветския колос " Газпром " към този момент преустановиха газовите доставки за Европа през тръбопровода Ямал, минаващ през Полша, защото компанията EuRoPol GAZ, притежател на полския сектор на газопровода, бе включена в лист на фирмите, на които Русия наложи контрасанкции.

Припомняме, че съгласно последните социологически изследвания рекордните 76% от финландците поддържат присъединение на страната към Алианса, като сред интервюираните има последователи на всички политически сили.

Влизането на Финландия в НАТО заплашва сигурността на Русия и ние ще вземем нужните ограничения. 

Това съобщи вчера Песков след появилата се информация, че до края на тази седмица Хелзинки ще излезе с публично мнение дали ще кандидатства за участие в алианса, предава БГНЕС.

Разширяването на НАТО не способства за сигурността в Евразия, безапелационен бе той.

" Поредното разширение на НАТО не прави нашия континент по-стабилен и сигурен. "

Русия ще проучва обстановката с присъединението на Финландия към НАТО и ще създаде нужните ограничения за гарантиране на сигурността.

" Разбира се, всичко това ще бъде детайл на специфичен разбор и създаване на нужните ограничения, с цел да се балансира обстановката и да се подсигурява нашата сигурност ", акцентира представителят на Кремъл.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР