Интересна тенденция след пандемията от COVID-19 в Германия е, че

...
Интересна тенденция след пандемията от COVID-19 в Германия е, че
Коментари Харесай

Защо все по-често младите хора напускат Германия?

Интересна наклонност след пандемията от COVID-19 в Германия е, че все по-често младежи напущат страната.

У нас една 35,2% от боклуците се преработват, демонстрират последните данни на „ Евростат “

Българинът Тодор Иванов идва в Германия преди 9 години, с цел да учи медицина. Сега натрупа опит като персонален доктор в Берлин. Мечтае един ден да се върне в България и да открие лична процедура. Причината – връзката му с родината, както и повече благоприятни условия за кариерно развиване.

Никол Узкоаз напуща Германия за първи път по време на следването си, когато става част от доброволческа стратегия във Виетнам. Не изключва опцията един ден още веднъж да замине за чужбина.

През 2022 година рекорден брой немски жители са напуснали федералната република. Каква е повода?

„ Мауер прак “ (в превод „ Паркът край стената “ ) е едно от местата, през които в миналото е минавала Берлинската стена. Символ на разделениeто сред Изтока и Запада, в този момент тук се събират младежи от целия свят.

Бих си показал още веднъж да напусна Германия. Не мога да кажа тъкмо за какъв брой време, само че високите налози тук в действителност са проблем.

Всяка година там записват сред 5000 и 20 000 смъртни случая, породени от горещините

Към момента в Германия има дефицит на квалифицирана работна ръка в над 200 специалности, измежду които медицински личен състав, ИТ-специалисти, строителни служащи. Провинции в Северна и Южна Германия, измежду които Меклембург Предна Померания и Бавария са отбелязали максимален дефицит на експерти за 2022 година

А Германските управляващи вкарват нови законови промени, които имат за цел да облекчат наемането на квалифицирана работна ръка отвън Европейския съюз, като по този метод се надяват да запълнят дупката в пазара на труда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР