Интересен факт е, че ден преди ареста си, Бойко Борисов

...
Интересен факт е, че ден преди ареста си, Бойко Борисов
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Коя е по-силната репресия – да отстраниш лидера на опозицията от зала или да го задържиш за 24 часа

Интересен факт е, че ден преди ареста си, Бойко Борисов разговаряше в централата на партията с украинския дипломат, на идващия с президента, след това с Порошенко. Случиха се и други събития. В началото на седмицата, в която се случи задържането, беше изтеглен половин милиард нов дълг и при започване на тази седмица още половин милиард нов дълг. Арестът на Борисов просто разсея вниманието от несправянето с всичко това, което едно държавно управление би трябвало да прави, съобщи по Българска национална телевизия ръководителят на контролната комисия на ГЕРБ и дълготраен народен представител на партията Димитър Главчев.

Има един термин правова страна, който има три съществени постулата: господство на закона, господство на правото и господство на правораздаването, безапелационен е Главчев. По думите му при ареста на Борисов несъмнено са осъществени противозаконни дейности.

Не знам с изключение на някоя диктаторска страна, да има друга в света с нулева корупция, защото министър председателят споделя това – нулева корупция, съобщи той. По думите му, самият министър председател Кирил Петков е нарушил конституцията, встъпвайки в служба като длъжностен министър с двойно поданство.

Относно диалога на премиера Кирил Петков с американския президент Джо Байдън, на която е показал като образец за корупцията у нас плана „ Турски поток ”, Главчев съобщи:

„ Турски поток ” в България се споделя „ Балкански поток ” и имаме газов хъб „ Балкан ”. Целият този план беше координиран с Европейска комисия, тъй че, в случай че някой споделя, че има корупция, това значи и корупция за Европейска комисия. „ Балкански поток ” е построен с български средства неслучайно – в случай че не беше по този начин, по всяко едно време в този момент можеше да бъде спряно подаването на газ от Русия. Така че, целият този план газов хъб „ Балкан ” е построен в сходство с условията на Европейска комисия ”.

Преди 4 години си подадох оставката, тъй като отстраних от зала водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, безусловно по закон. Исканията за оставка тогава бяха за това, че водачът на опозицията е отхвърлен от зала и аз поех политическата отговорност, напомни Главчев.

Коя е по-силната принуда – да отстраниш водача на опозицията от зала или да го задържиш за 24 часа, попита той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР