Интересът към ваксините е слаб – едва 28% от българите

...
Интересът към ваксините е слаб – едва 28% от българите
Коментари Харесай

1 млн. българи имат негативно отношение към ваксините

 Интересът към имунизациите е слаб – едвам 28% от българите показват желание да се ваксинират, до момента в който над 40% изрично отхвърлят. Това съобщи в " Лице в лице “ по Би Ти Ви социологът Евелина Славкова.

Според нея тайните теории за препаратите против COVID-19 въздействат извънредно доста на публичното мнение. 22% от интервюираните показват, че няма да се имунизират, тъй като имат опасения за сигурността. Хората се тормозят по отношение на късия период, в който бяха пуснати на пазара препаратите и опцията да не са задоволително тествани.

Социологът изясни, че при други изследвания за имунизациите, преди експлоадирането на епидемията от COVID-19, резултатът е посочил, че към 1 млн. българи имат отрицателно отношение към имунизациите по принцип. Славкова съобщи, че последното им изследване е посочило още, че отказващите да се ваксинират въпреки всичко имат вяра, че имунизациите ще трансформират обстановката с пандемията.

Според нея Полша е модел за поврат в настройките на хората, където след образец от известни персони, сложили си ваксина, искащите към този момент са повече. У нас обаче този развой по имунизиране на известни лица не е оказал въздействие върху публичното мнение, най-много поради тайните теории, съгласно които те са инжектирани с витамини, а не с същинския препарат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР