Интересът към Северна Корея расте много бързо. Държавата се е

...
Интересът към Северна Корея расте много бързо. Държавата се е
Коментари Харесай

Презервативи, превръзки, елхи... Най-странните неща, забранени в Северна Корея

Интересът към Северна Корея пораства доста бързо. Държавата се е трансформирала в остров, предпазен от въздействието на Запада от своя водач и мощната си войска. 

Интересът към Северна Корея обаче не е единствено като туристическа дестинация. Хората отвън тоталитарната страна провяват интерес и към метода на живот на локалните. Севернокорейците имат редица забрани, с които са принудени да се преценяват. Ето и някои от тях:

1. Западната мода

Модерните на Запад облекла и техният дизайн са неразрешени от севернокорейския водач. Причината за това е опит да се спре въздействието на западната просвета, която се прокрадва в прилежащ Китай, с който страната има относително топли връзки.

Виж още: Севернокорейският iPhone е реалност! Танковете могат да му завидят на мощта!

2. Прически

В страната са позволени единствено 18 типа прически за дами и 15 за мъже. Никоя от тези прически не разрешава боядисване на косата, по тази причина е и съвсем невероятно да се откри багра за коса в магазините в Северна Корея.

Виж още: Северна Корея, каквато не сте я виждали! Забранените фотоси на туристите

3. Дамски превръзки

Продукти за дамска хигиена като тампони и женски превръзки за еднократна приложимост не се оферират в Северна Корея. Вместо това дамите употребяват такива за многократна приложимост. Това в действителност звучи изцяло в благозвучие с модерните зелени хрумвания.

Виж още: Какво е да си жена в армията на Северна Корея? Един фрапантен роман

4. Презервативи

Всички типове контрацептиви в Северна Корея са неразрешени. Да се откри презерватив, е извънредно мъчно там. Затова кондомите са обичан подарък за всички локални.

5. Коледни елхи

Официално Северна Корея е атеистична страна. Всички форми на религиозни практики са неразрешени или следени от страната. Затова и няма по какъв начин да си купи човек елха или украса за нея.

6. Модерни връзки

От население от 15 млн. души едвам 1 млн. имат мобилни телефони в Северна Корея. Те обаче не могат да се обаждат на номера отвън чужбина. В чужбина могат да се обаждат единствено туристите в страната, като даже и техните диалози постоянно са подслушвани.

7. Пътувания в чужбина

Това като цяло е нарушаване на човешките права, само че в Северна Корея е по този начин. Причината е непознатото въздействие, а и голямата възможност " туристите " да не се върнат в Северна Корея въобще.

Източник thumbnail: alexkuehni/enigma_images/SrdjanPav/iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР