Интерактивната платформа “Дигитална раница набира все по-голяма популярност сред учeниците,

...
Интерактивната платформа “Дигитална раница набира все по-голяма популярност сред учeниците,
Коментари Харесай

Кои са най-активните учители в „Дигиталната раница“?

Интерактивната платформа “Дигитална раница ” набира все по-голяма известност измежду учeниците, учителите и родителите. Чрез нея те могат да достъпят гратис близо 30 хиляди електронни просветителни ресурса – неповторими по рода си презентации, изображения, анимации, видео и аудио клипове, 3D модели, виртуална и добавена действителност.

Платформата дава опция на учителите да основават цифрово наличие, което да се употребява от всички в страната. В последните месеци близо 18 хиляди преподаватели участваха в образования за работа с ресурсите на платформата. От МОН оповестиха, че учителите ще получават по 179 лева за всеки създаден от тях електронен урок за " Дигиталната раница ".

Именно това тласка две учителки – Стоянка Митева и Гергана Колева – интензивно да разгласяват уроци в " Дигиталната раница ". Те преподават на един клас в Основно учебно заведение " Христо Ботев “ в село Екзарх Антимово, община Карнобат.

Митева, класен началник на учениците от втори клас в учебното заведение, има утвърдени и оповестени за национално прилагане в платформата 41 цифрови урока по български език и литература, математика и родинознание - най-вече от преподавателите по всички предмети в страната. Толкова са и уроците, които е подготвила и колежката ѝ Гергана Колева, която води занималнята на същия клас. Двете учителки не се конкурират, а си взаимодействат и се допълват, с цел да могат децата да усвоят оптимално добре образователния материал, показват от МОН.

" Самата платформа дава опция уроците да бъдат употребявани по доста разнообразни способи. Ако един урок бъде показан пред учениците в утринните часове за нови познания, по-късно част от него, дружно с упражненията, може да се употребява за затвърждаване на наученото. В случай, че учениците са пропуснали нещо от новия материал, благодарение на цифровите уроци, които сме подготвили, ние го затвърждаваме и по този метод получаваме противоположна връзка ", споделят двете учителки.

Те демонстрират интерес към " Дигитална раница " напролет на тази година, когато им е показана платформата.

Искахме да предоставим на нашите възпитаници нещо ново – интерактивно, цифрово наличие, което да използван през тази образователна година, с цел да притеглим още повече тяхното внимание и интерес ", описват Митева и Колева.

Според тях учениците са извънредно разчувствани от нововъведението. По думите на Гергана Колева децата се включват с огромно предпочитание, работят в упражненията и са доста дейни. Постепенно и други преподаватели в учебното заведение демонстрират интерес към платформата " Дигитална раница " и опциите, които дава.

За задачата педагозите могат да си служат с MozaBook - професионална цифрова система, предопределена особено за подкрепяне работата на учителите и е направена съгласно техните потребности. Тя е една от най-популярните платформи, предлагащи просветителни запаси. Системата за образование се употребява в над 50 страни на всички континенти. Разработена е в Унгария и събира хиляди разнородни материали и визуализации на над 32 езика. Добре позната е и измежду доста от българските учители. И до момента учебни заведения и обособени преподаватели я използваха против заплатен абонамент. Сега към този момент всички запаси на MozaBook са разполагаем на всеки един преподавател и възпитаник изцяло гратис през “Дигиталната раница ”.

Eдно от преимуществата на платформата е, че учителите имат достъп до голям набор от цифровите просветителни запаси, които са им извънредно потребни при подготовката на техните уроци по всички просветителни посоки. В “Дигиталната раница ” са налични многочислени материали в най-различни области на познанието – да вземем за пример за устройството на човешкото тяло, климата, животните и растенията, географски обекти, химични процеси, технологии, информатика, стопанска система и други

Достъпът до " Дигиталната раница " се реализира чрез самостоятелните сметки на учениците и учителите в edu.mon.bg. Родителите могат да влизат в раницата през регистрацията си в НЕИСПУО.

Платформата " Дигитална раница " се осъществя по европейски план " Образование за утрешния ден ", който се финансиран от оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ".
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР