Интензивният сектор на клиниката по педиатрия на университетската болница Свети

...
Интензивният сектор на клиниката по педиатрия на университетската болница Свети
Коментари Харесай

„Българската Коледа“ осигури важен апарат за педиатрията в болница „Свети Георги“ в Пловдив


Интензивният бранш на клиниката по педиатрия на университетската болница „ Свети Георги “ в Пловдив получава преди месец газ анализатор като подаяние от.

Апаратът е фантазия на лекарите от това поделение, тъй като с помощта на него доста бързо стават ясни резултатите от кръвните проучвания на дребните пациенти.

„ Изследванията стават за няма и пет минути от вземането на капилярна кръв на пациента. Изключително потребно е за нас, тъй като част от пациентите идват в доста тежки положения – потрес, кома, и за нас е от изключително значение да имаме бързи резултати, с цел да стартираме незабавно лекуване “, споделя доктор Иванка Паскалева, шеф натоварен бранш към Клиника по педиатрия в лечебното заведение.

До този миг на дребните пациенти са взимала кръв венозна, а е по-щадящо – нужна е по-малко кръв и тя може да се вземе от пръстчето на детето.

Новият уред е облекчение за лекарите, защото се икономисва няколкочасово изчакване на резултатите, което може да е решаващо за. От апарата ще могат да се възползват и други отделения към педиатричната клиника.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР