Интензивни сражения във и около големите градове в ивицата Газа

...
Интензивни сражения във и около големите градове в ивицата Газа
Коментари Харесай

Интензивни сражения във и около големите градове в Газа

Интензивни сражения във и към огромните градове в линията Газа тази заран.

Контролираното от Хамас здравно министерство заяви за 40 жертви при удари край град Газа и за още " десетки " в Джабалия на север и Хан Юнис на юг.

След невижданото писмо на геренралния секретар Антонио Гутериш, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да се произнесе през днешния ден за апела на неотложно филантропично помирение в анклава. Изходът от гласуването е неразбираем в напрегнатия дипломатически подтекст.

Гутериш задейства член 99 от Хартата на Организация на обединените нации: Газа е на ръба на филантропична злополука
На този декор - рецензии от страна на американския държавен секретар Антъни Блинкен към Израел. Според първия посланик на Вашингтон, има " бездна " сред поръчката на Израел, че ще опази живота на цивилните палестинци и действителния метод, по който се организират бойните дейности в Газа.

" Израелците изтеглят квартали, само че не и цели градове. Трябва да се намерения доста повече за тези, които може да пострадат, до момента в който се организира акцията против Хамас. Да се открият зони за сигурност, в които хората да могат да отидат и да бъдат в сигурност - надалеч от огневата линия. След края на филантропичната пауза, е наложително за Израел да бъде приоритет опазването на цивилните. Има бездна сред това, което ми споделиха, до момента в който бях в там, че имат намерение да опазят цивилните и действителността, която виждаме на терен ", сподели Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР