Интензивен трафик се очаква днес на входовете на София в

...
Интензивен трафик се очаква днес на входовете на София в
Коментари Харесай

Строг пропускателен режим на входовете на областните градове. Шофьорите ще декларират от кое КПП са излезли

Интензивен трафик се чака през днешния ден на входовете на София в последния ден от Великденските празници. Полицията е взела нужните ограничения, с цел да може всеки лидер, който желае да влезе в града, да бъде проверяван. Патрули има освен на изходите на София към автомагистралите, само че и на по-малките заобиколни пътища.

„ Няма смяна в ограниченията в пропускателния режим. Заповедта на здравния министър от 17 април за влизане и излизане в София е настояща и към този миг. В нея ясно са посочени случаите, в които се позволяват хора до София “, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев пред bTV.

Той посочи, че преди влизане в действие на заповедта на здравния министър, от столицата са излезли 60-70 хиляди коли, а след нея – още 16-17 хиляди. Очаква се множеството от тях да си опитат да се върнат в столицата след края на четирите почивни дни.

Сега, с изключение на повода, заради която са напуснали София, водачите би трябвало да заявяват от кое контролно-пропусквателен пункт са излезли. От водачите ще бъдат изисквани удостоверителен документ и персонална карта. МВР ще сверява данните в декларациите, които водачите са подали при напускането на градовете и тези, които ще подадат в този момент, при влизането в София и в другите регионални градове. Ако има различия или погрешни данни, нарушителите ще бъдат глобени.  

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи напомни някои от по-фрапиращите случаи на хора, напуснали града. Някои от тях са показали, че извършват трудови отговорности, а са регистрирани в бюрото по труда.

„ Има регистрирани общо към 90 случая на извършители, по тази причина контролът ще бъде прецизен. Призовавам жителите да се въоръжат с самообладание, както и да попълнят съзнателно своите заявления “, сподели още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР