Интелигентният начин за справяне с пандемията е поставянето на ваксини,

...
Интелигентният начин за справяне с пандемията е поставянето на ваксини,
Коментари Харесай

Доц. Шиваров с неочаквана версия за К-19 скандала с ваксиниралите се общинари

Интелигентният метод за справяне с пандемията е слагането на ваксини, които, популярност Богу, към този момент са и в България. Това съобщи доцент доктор Велизар Шиваров в телевизионно изявление.

"Ние сме в изключителна обстановка, в която не сме били преди и би трябвало готовност. Това, което промени западния свят е слагането на ваксини и оправянето с тежки болести ", уточни още той и добави:

"Ваксините съществуват повече от 200 години. Профилът им е много прочут. Всички нежелани реакции са предстоящи. От другата страна стои едно непознато заболяване с непренебрежими последствия и непренебрежима смъртност ".

"В България постоянно сме с настройката да изпреварим някого. Ако ние сме по-спокойни, че ще получим качествена здравна грижа, това не би принудило тези хора да постъпят по този начин. По-добре е да съблюдаваме ограниченията, с цел да понижим риска и умерено да изчакаме да пристигна този миг, да имаме всички еднакъв достъп и да направляваме болестта ", прикани той.

По думите му имунизирането на преболедували е въпрос на персонален избор. "От здравна позиция няма проблем. Става въпрос за потребление на ресурсите. Антитяловият отговор на хората, които са го преболедували, се резервира много дълго време, най-малко 8 месеца ", изясни той.

"Ваксината е по този начин направена, че тя насочва имунният отговор към избран сегмет на вируса. Групата онкоболни е доста огромна. Отговорът към имунизацията може да бъде по-слаб. Ако създадем съпоставяне сред две групи онкоболни и здрави, имунният отговор при едните ще бъде по-слаб. Да се надяваме, че скоро ще може всеобщо и те да се имунизират, или най-малко тези, които не са на интензивно лекувания ", разяснява още той.

Що се отнася до изказванията, че хората с нулева кръвна група са по-защитени от ковид, а тези с А кръвна група са повече наранени, той съобщи, че това е отворен въпрос. "Има доста изследвания, които споделят едно, а другите го отхвърлят ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР