Интелигентен и срамежлив тийнейджър, смазан от отговорност: така младата екоактивистка

...
Интелигентен и срамежлив тийнейджър, смазан от отговорност: така младата екоактивистка
Коментари Харесай

Интелигентен и срамежлив тийнейджър, смазан от отговорност - филм за Грета във Венеция

" Интелигентен и свенлив младеж, смачкан от отговорност ": по този начин младата екоактивистка Грета Тунберг се разказа във видеовръзка по време на представянето на кинофестивала във Венеция на документален филм, който наблюдава климатичната й борба от първия ден, оповестяват Франс прес и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
Филмът " Аз съм Грета " беше показан отвън конкурсната стратегия. Документалната лента наблюдава епопеята на младата шведка - от първия ден на стачката й пред Народното събрание на Стокхолм през 2018 година до триумфа й в мобилизацията на милиони младежи по света и срещите с държавни ръководители, с цел да ги призове да се ангажират със ориста на планетата.

В документалния филм се редуват фрагменти от демонстрации и срещи - от папа Франциск до френския президент Еманюел Макрон, персонални подиуми от живота на съвсем елементарна тийнейджърка - от стаята й или от приготвянето на торта дружно с майка си, и безчет нощни пътувания с трен през Европа дружно с татко си.

Филмът е дело на младия шведски документалист Нейтън Гросман, който съвсем инцидентно снима първия ден от климатичния поход на Грета, след което в продължение на година я следва " като сянка ".

" Човек схваща, че тя прави всичко това не с цел да стане известна или с цел да има триумф в обществените мрежи, а тъй като в действителност е взела драговолно климатичната рецесия ", споделя Гросман.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР