Intel проведе пресконференция в една от фабриките си в Малайзия.

...
Intel проведе пресконференция в една от фабриките си в Малайзия.
Коментари Харесай

Intel вече тества графичните ускорители Arc Battlemage от следващо поколение

Intel организира конференция в една от фабриките си в Малайзия. По време на обиколката представител на уеб страницата Hardwareluxx видя работещи мостри на графичните процесори Intel BMG G10. Става дума за чипа за идващото потомство графични карти Intel Battlemage. Това значи, че компанията производител към този момент тества нови процесори за крайни решения.

Графичният процесор BMG G10 ще размени чипа Alchemist ACM-G10 (Arc A770/750). Според слуховете новият графичен процесор ще има два пъти повече изчислителни блокове и 256-битова шина за паметта. Intel също по този начин възнамерява да показа модели с чипа G21, основани на усъвършенстваната версия на архитектурата Alchemist. Според изтеклите пътни карти анонсът на графични карти с GPU G21 е вероятен преди края на настоящата година. А излизането на пълноценното ново потомство въз основата на чиповете Battlemage е планувано за 2024 година

Въпреки всички зародили компликации Intel възнамерява да продължи да развива графичното направление. Да напомним, че неотдавна Раджа Кодури – ръководителят на графичното направление на Intel напусна компанията. През миналата една година компанията съществено усъвършенства продуктивността при старите игри с помощта на оптимизацията на драйверите. А излизането на нов програмен продукт понастоящем от време на време е по-често от това на AMD и Nvidia. Компанията също по този начин създава и усъвършенства технологията за мащабиране XeSS и неотдавна показа новата версия 1.2.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР