Intel е на път да осъществи значима сделка, поглъщайки израелската

...
Коментари Харесай

Intel се готви да погълне израелски чипмейкър


Intel е на път да реализира значима договорка, поглъщайки израелската Tower Semiconductor
(снимка: Walden Kirsch / Intel Corp.)

Intel приготвя договорка по закупуване на израелската компания за чипове Tower Semiconductor. Придобиването се прави оценка на съвсем 6 милиарда $, съгласно пазарните анализатори.

Сделката може да бъде завършена още тази седмица, при изискване че договарянията не се провалят, заяви, базирайки се на източници, „ осведомени с въпроса ”. Ако договорът бъде сбъднат, Intel ще стане притежател на седем индустриални заводи за полупроводници, ситуирани в три страни.
още по темата
Tower има фабрики за 150-мм и 200-мм силициеви пластини в Мигдал Хаемек, Израел; две 200-мм заводи в Съединените щати (Нюпорт Бийч, Калифорния и в Сан Антонио, Тексас); две 200-мм заводи в Япония; един 300-мм цех в Япония. Фабриките в Япония се управляват от TPSCo, която е взаимно сдружение на Tower (51%) и Nuvoton (49%).

Tower е профилирана в производството на разнообразни профилирани чипове (включително аналогови, датчици, MEMS, RFCMOS, PMIC и др.), отбелязва. Фирмата употребява така наречен специфични технологии като BiCMOS, SiGe и SOI. Те не са авангардни, само че това не е нужно за съответните видове приложения, за които се създават чиповете. Надеждността е доста по-голям фактор в тази ситуация.

Всъщност Intel досега е възлагала производството на някои от продуктите си точно на Tower Semiconductor. Фирмата е в директна конкуренция с GlobalFoundries, Vanguard International Semiconductor и United Microelectronics Corp. Някои от продуктите на Intel се създават в GlobalFoundries и UMC.

Tower е шестият по величина производител на чипове по контракт, съгласно анализаторската организация TrendForce, а годишните му продажби са на стойност към 1,3 милиарда $ за 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР